Οι Μεσογειακές χώρες έχουμε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και μοιραζόμαστε αρκετές συνήθειες. Από όλες τις μεσογειακές χώρες, οι Έλληνες φαίνεται να έχουμε ιδιαίτερη αγάπη για την Ισπανία. Παθιαζόμαστε με τις ισπανικές ομάδες, μαθαίνουμε τη γλώσσα τους, θαυμάζουμε την τέχνη τους και λατρεύουμε το ισπανικό φαγητό!

Ίσως αυτή η ιδιαίτερη αδυναμία που έχουμε σε καθετί ισπανικό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο λαοί μοιάζουμε αρκετά. Είμαστε εξωστρεφείς, μας αρέσει η διασκέδαση και η καλοπέραση και μοιραζόμαστε την ίδια υπερηφάνεια για την εθνική μας κουζίνα. Την ίδια στιγμή, αγαπάμε να συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω για να ετοιμάσουμε ένα καλό φαγητό και να το απολαύσουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Και με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε «μνήμες» μοναδικές, που αποτυπώνονται στο μυαλό, γεμίζοντας παράλληλα από όμορφες στιγμές.

Βακαλάος Al Pil Pil

Κι αν ένα ταξίδι στην Ισπανία φαντάζει κάπως δύσκολο αυτή τη στιγμή, η ΑΒ φροντίζει να το κάνει πραγματικότητα. Μέσα από τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ ll love”, Spanish Edition, με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη, η ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζει για μας ένα συναρπαστικό γαστρονομικό ταξίδι στη χώρα των Βάσκων. Και «στρώνει τραπέζι», από τις 13 Μαΐου και μέχρι τις 19 Ιουνίου, με τις πιο διάσημες και αυθεντικές συνταγές της Ισπανικής κουζίνας. Με έντονα χρώματα και αρώματα από την ενδοχώρα και τις ακτές της Ισπανίας, 7 πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα υπόσχονται να μας προσφέρουν μία μοναδική γευστική εμπειρία και μας περιμένουν στα καταστήματα ΑΒ & στο ΑΒ Eshop, για να βρούμε το δικό μας αγαπημένο.

Σούπα Gazpacho:

Με λίγα λόγια, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο μενού, μπορούμε να οργανώσουμε γευστικές βραδιές -και όχι μόνο- με … ισπανικό ταπεραμέντο!

Είτε μας αρέσει το χοιρινό, είτε προτιμούμε το κοτόπουλο ή ακόμη και αν είμαστε λάτρεις των θαλασσινών, η μεγάλη ποικιλία πιάτων θα καλύψει σίγουρα όλα τα γούστα και θα μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ισπανικής κουζίνας:

  • Albondigas με Patatas Bravas και σάλτσα Aioli: Kεφτεδάκια με πατάτες μαγειρεμένες με καπνιστή πάπρικα που σερβίρονται με λευκή σάλτσα σκόρδου. 
  • Βακαλάος Al Pil Pil: Παραδοσιακή συνταγή από τη χώρα των Βάσκων. Το pil pil αναφέρεται στην ήπια «βράση» του μπακαλιάρου μέσα σε ελαιόλαδο, σκόρδο και ζωμό ψαριών που δημιουργεί ένα πεντανόστιμο «γαλάκτωμα».
  • Paella με Θαλασσινά: Το εμβληματικότερο πιάτο της Ιβηρικής χερσονήσου που οι περισσότεροι συνδέουν με τη περιοχή της Valencia. Η paella είναι πιλάφι από ρύζι με σαφράν, θαλασσινά, κοτόπουλο και λαχανικά και … Αμέτρητες εκδοχές και συνδυασμούς σε όλη την Ισπανία.
  • Σούπα Gazpacho: Η πιο διάσημη τοματόσουπα του κόσμου, που απολαμβάνεται κυρίως κρύα, είναι πηχτή και καταναλώνεται πολύ το καλοκαίρι στη ζεστή Ανδαλουσία.
  • Tortilla Española: Πρόκειται για μια ομελέτα με αυγά, πατάτες και κρεμμύδι. Σερβίρεται συχνά σε θερμοκρασία δωματίου ως tapa, δηλαδή ως ορεκτικό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
  • Κοτόπουλο Al Ajillo: Το κύριο συστατικό του πιάτου είναι το κοτόπουλο και το σκόρδο! Παρότι προέρχεται από την περιοχή της Ανδαλουσίας, το συγκεκριμένο πιάτο φτιάχνεται ευρέως σε όλη τη χώρα. 
  • Ciabatta με Jamon Serrano και Pesto λιαστής ντομάτας: Σάντουιτς με το δημοφιλές ισπανικό αλλαντικό φυσικής ωρίμασης, Jamon Serrano. Με τη συνοδεία σκληρού ισπανικού τυριού και pesto από λιαστή τομάτα αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα. 
Española

Και δεν ξεχνάμε να συνδυάσουμε το μενού με το απόλυτο ισπανικό ποτό, την φρουτένια Sangría. Ή με την αγαπημένη μπίρα των Ισπανών, Estrella Damm Inedit.

Ώρα λοιπόν να αφεθούμε στη συναρπαστική πανδαισία γεύσεων της νέας έθνικ σειράς και να κάνουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε μία χώρα της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο του καλού φαγητού.

Μάθετε περισσότερα, εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε τη λίστα καταστημάτων στα οποία διατίθενται τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Spanish Edition εδώ