Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, η λειτουργία των νέων εργοταξίων της γραμμής 4 του μετρό.

Από τον Ιούνιο αναμένεται να δούμε εργοτάξια στα Εξάρχεια, στο Κολωνάκι, στην Κατεχάκη και στο άλσος Βεΐκου. Παράλληλα, όπως διαβεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, προετοιμάζεται η επέκταση κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας μέχρι τα Πευκάκια, όπου θα ενώνεται με τη γραμμή 1. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, «επί της ουσίας μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας, το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάζει την ίδια τη ζωή μας στην Αθήνα».

Το υπουργείο έχει θέσει σε προτεραιότητα την κατασκευή του τμήματος από το άλσος Βεΐκου έως τον Περισσό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταπόκριση με τον ηλεκτρικό.

Σε αυτό το τμήμα θα περιλαμβάνονται οι στάσεις:

  • Νέα Ιωνία: Πλατεία Υγείας, Ομήρου, Μήδειας και Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, βόρεια της ΕΥΔΑΠ, Σαφράμπολη.
  • Περισσός: Λεωφόρος Ηρακλείου, Παπαναστασίου και Κηφισού, ανταπόκριση με την γραμμή 1.
  • Νέα Φιλαδέλφεια: Πλατεία Πατριάρχου (Ελευθερίου Βενιζέλου), πλησίον του κατασκευαζόμενου και υπό επαναλειτουργία γηπέδου της ΑΕΚ, στάδιο «Αγία Σοφία».
  • Πύργος Βασιλίσσης (Ανάκασα) : Δημοκρατίας και Καρπενησίου, πάρκινγκ πάρκου Τρίτση, δυτικά του ομώνυμου σταθμού του Προαστιακού.
  • Ίλιον: Θηβών και Ελαιών, ανταπόκριση με γραμμή 2 του μετρό.
  • Πετρούπολη: Πλατεία Ηρώ ή Πλατεία 25ης Μαρτίου [42], Αγίας Γλυκερίας, 25ης Μαρτίου & Κολοκοτρώνη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.