Πρόβλημα με τη διενέργεια self test στους μαθητές στη Λαμία προέκυψε σήμερα Δευτέρα (10/5) πρώτη ημέρα επιστροφής στα θρανία.

Οι μαθητές έσπευσαν για επαναληπτικό τεστ στις δημόσιες δειγματοληψίες αλλά και στα ιδιωτικά εργαστήρια, προκειμένου να επαληθεύσουν το αποτέλεσμα του self test, ωστόσο φαίνεται πως δεκάδες από αυτά ήταν ψευδώς θετικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr, στις δύο κεντρικές δειγματοληψίες του δήμου Λαμιέων, σε πλατεία Ελευθερίας και Παγκράτι, εμφανίσθηκαν τουλάχιστον 45 μαθητές με θετικό ατομικό τεστ από τα οποία επαληθεύτηκαν μόνο δύο.

Ανάλογο ποσοστό αξιοπιστίας αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την έρευνα του LamiaReport και στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου έσπευσαν κατά δεκάδες οι πολίτες για τεστ στα παιδιά τους.

Οι ανωτέρω δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων, αποκάλυψαν όμως κι άλλα περιστατικά covid μεταξύ των πολιτών.

Πιο αναλυτικά: Στην Πλατεία Ελευθερίας, έγιναν 430 δειγματοληψίες και βρέθηκαν πέντε (5) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,16%). Τα δύο (2) πρόκειται για τους μαθητές (από τους 45) που βρέθηκαν θετικοί στα self test. Ακόμα ένα (1) επρόκειτο για στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δύο (2) δεν αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στην Πλατεία Παγκρατίου, είχαμε 181 δειγματοληψίες με πέντε (5) θετικά (ποσοστό θετικότητας 2,76%). Τα δύο (2) αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα και τα άλλα τρία (3) σε οικογένεια χωρίς αναφερόμενη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θυμίζουμε ότι το πρωί ο Δήμος Λαμιέων με την Ομάδα Covid, έλαβε δείγματα από τα παιδιά Ρομά στην Ανθήλη, με 22 τεστ αρνητικά.

Επίσης η ίδια Ομάδα σε 10 δειγματοληψίες στο Δημοτικό Κατάστημα είχε αρνητικά αποτελέσματα, όπως και σε 125 δειγματοληψίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο για μαθητές και αθλητές που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Συνολικά διεξήχθησαν 746 (χωρίς τα ατομικά) και βρέθηκαν 10 θετικά (ποσοστό 1,34%).