Νόμιμες οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας


ΕΛΛΑΔΑ
19:03
28/09/2014
Νόμιμες οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
2
loading

Συνταγματικές και νόμιμες έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις περικοπές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης και αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρει στο σκεπτικό της ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία. Μάλιστα, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, την ίδια τύχη θα έχουν οι προσφυγές και των άλλων συνταξιούχων του δημοσίου που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για το «τσεκούρι» στο εφάπαξ τους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων με την οποία της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ με βάσει τις νομοθετικές περικοπές που έγιναν μετά την συνταξιοδότηση της και ενόσω περίμενε την καταβολή του εφάπαξ. Στο Δικαστήριο είχε προσφύγει κατά του Ταμείου πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων συνταξιούχος εκπαιδευτικός (με 28 χρόνια και 8 μήνες ασφάλιση) η οποία με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ). Ζητεί ,επίσης, να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση.

Η υπάλληλος χαρακτήριζε αντισυνταγματική την περικοπή καθώς πρόκειται για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς πληθυσμιακής κατηγορία των συνταξιούχων. Το Ταμείο όσο και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου τόνισαν ότι η περικοπή του εφάπαξ είναι συνταγματικά ανεκτή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar giannis tzanidakis

  Πάντως πολύ μου αρέσουν οι δικαστές και οι αποφάσεις τους, οταν αφορούν αλλους κλάδους ,συνταξιούχους ,καθαρίστριες ,μισθωτούς ,κλπ, οι αποφάσεις της κυβέρνησης ,και οι περικοπές ειναι ολες νόμιμες και συνταγματικές, όταν όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης εχουν σχέση με μισθούς ,συντάξεις και αναδρομικά δικαστικών τοτε ώ του θαύματος ειναι όλες παράνομες και αντισυνταγματικές , και ζητούν και απανοπρούκια που λένε στην Κρήτη. Εύγε.
  ΄Ομως η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει απλά να φαίνεται τίμια , αλλα πρέπει να είναι τιμια.

  1. avatar electra

   Έχουν δίκαιο οι άνθρωποι.Μεσος όρος εκδίκασης μιας υποθεσης ειναι μόνο 1500 μέρες,
   οπότε σου λένε ας πάρουμε εμείς μερικές αυξήσεις και αναδρομικά, αφού
   σκοτώνομαστε στη δουλειά τουλάχιστον να πληρωθούμε.Αθανατη ελληνική νοοτροπία.
   Η τυφλή δικαιοσύνη της βγήκαν τα ματιά τελικά απο την λάμψη των ευρωπουλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει