Η προστασία της ζωής και της υγείας των ζώων και η σταθερή προσήλωση στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση για σοβαρά κοινωνικά θέματα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. όλα τα χρόνια παρουσίας της στον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο, εδώ και 56 έτη. Η εταιρία συνεχίζοντας το έργο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και τους μικρούς τετράποδους φίλους, στήριξε την UrbanAct στο σπουδαίο έργο της εικαστικής διαμόρφωσης του πρώτου σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων της Αθήνας.

Το καταφύγιο που βρίσκεται στον Βοτανικό και αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, δημιουργήθηκε με στόχο να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του 90 σκύλους και γάτες, προσφέροντας φροντίδα, περίθαλψη, κοινωνικοποίηση και στοργή. Το έργο αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας και εθελοντών που αναλαμβάνουν καθημερινά την περίθαλψη και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων.

Η ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε αποτέλεσε χορηγό της εικαστικής διαμόρφωσης του καταφυγίου, στηρίζοντας το έργο της UrbanAct. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη τοιχογραφία 150 τμ που κοσμεί το καταφύγιο, την παραγωγή της οποίας επιμελήθηκε η UrbanAct και την «εκτέλεση» ο street artist Life In Colour. Η υλοποίηση διήρκησε 5 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν η αισθητική μεταμόρφωση του χώρου σε ένα όμορφο περιβάλλον για τα φιλοξενούμενα ζώα, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους πολίτες που προσέρχονται για υιοθεσίες. Παράλληλα, το έργο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κόσμου σε θέματα που αφορούν την προστασία των αδέσποτων ζώων. Ένας από τους πρωταγωνιστές της τοιχογραφίας είναι ο Σωκράτης,  ο σκύλος που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε. Στο καταφύγιο δόθηκε το όνομά του, ως φόρος τιμής σε όλα τα άστεγα ζώα που βρίσκονται στον δρόμο και στερούνται φροντίδας παρά τη θέλησή τους.

Η ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. είναι υπερήφανη που αποτελεί χορηγό της προσπάθειας αυτής, συνεχίζοντας την προσφορά της με κάθε τρόπο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.