Τηλε-εκδήλωση «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Αναζητώντας τις συγκλίσεις»

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής – Κατεύθυνση Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Πολιτικής» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και o Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ), διοργανώνουν ανοικτή τηλε-εκδήλωση με τίτλο «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Αναζητώντας τις συγκλίσεις» με ομιλήτρια την Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Aνάπτυξη στην UNECE και Προϊσταμένη Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Η εκδήλωση, την οποία συντονίζει η Δρ Γεωργία Πασιαρδή, Αντιπρόεδρος του ΚΟΕΔ και Διευθύντρια Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 στις 19:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο tinyurl.com

Η Δρ Ζαχαρίου  στην εισήγησή της, θα εξετάσει την έννοια της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), σε συνάρτηση με τους παράγοντες που καθιστούν το ρόλο της εκπαιδευτικής ηγεσίας, καθοριστικό στον μετασχηματισμό του σχολείου σε αειφόρο, ως ζητούμενο, αλλά και σύμφυτο με την ποιοτική εκπαίδευση. Ειδικότερα, η διάσταση της εκπαιδευτικής ηγεσίας θα αναλυθεί σε συνάρτηση με τα νέα δεδομένα και προκλήσεις που προκύπτουν για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές πολιτικές όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Παγκόσμια Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης, το νέο Στρατηγικό πλαίσιο της UNESCO για την ΕΑΑ2030 και το νέο σχέδιο δράσης της UNECE για την ΕΑΑ 2030. Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα όπως: α) γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της εκπαιδευτικής ηγεσίας στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, β) ποιο μοντέλο εκπαιδευτικής ηγεσίας συνάδει με το ζητούμενο της ΕΑΑ; γ) Πώς και με ποιους τρόπους μπορούμε να ηγηθούμε ενός σχολείου που οδεύει προς την αειφορία; κ.λπ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Άγχος Εξετάσεων: Πώς να το διαχειριστώ» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Aνοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Άγχος Εξετάσεων: Πώς να το διαχειριστώ», διοργανώνει την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στις 16:00 το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Εισηγήτρια είναι η Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου. 

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του ΑΠΚΥ, στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς του αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, η ψυχολόγος Ν. Λούμπα θα εξηγήσει τι είναι το άγχος (ορισμός, συμπτώματα), θα παρουσιάσει μεθόδους διαχείρισής του και θα εισηγηθεί ασκήσεις χαλάρωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το τηλε-σεμινάριο με ελεύθερη σύνδεση στα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο tinyurl.com