Μπάχαλο επικρατεί από το πρωί στο 1ο Λύκειο Ευόσμου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη μετά από διαμάχη που υπήρξε με μητέρα μαθητή που δεν επιθυμούσε το παιδί της να πάει σχολείο με self test και την διεύθυνση του σχολείου.

Πριν από λίγο και μετά από πίεση των μαθητών η κατάληψη έληξε και όσα παιδιά ήταν μαζεμένα απ’ έξω επέστρεψαν στον χώρο του σχολείου.

Οι λίγοι μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο, κρατώντας το κλειστό, διαμαρτύρονταν για το ότι έπρεπε να υποβληθούν σε self test, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Η μητέρα του ενός, μάλιστα, που μίλησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υπέβαλε μήνυση στο σχολείο, λόγω του ότι απαγορεύτηκε στο γιο της να κάνει μάθημα χωρίς τη βεβαίωση από το self test.

«Γυρίστε σπίτι για τηλεκπαίδευση» λέει ο διευθυντής

Λίγη ώρα αργότερα και κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο διευθυντής του σχολείου για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στη μονάδα.

Ο Θεόδωρος Μακάριος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από τη στιγμή που το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη το πρωτόκολλο προβλέπει επιστροφή των μαθητών σπίτι και τηλεκπαίδευση. Κάτι που σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου λυκείου Ευόσμου γίνεται από το πρωί.

«Γυρίστε σπίτι για τηλεκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά «όσα δικά μας παιδιά βρίσκονται στο σχολείο και δεν είναι από άλλα σχολεία», συμπλήρωσε προκαλώντας την αντίδραση του παρουσιαστή. Η ζωντανή εικόνα της σύνδεσης πάντως έδειχνε δεκάδες παιδιά εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο ενώ ο διευθυντής διατεινόταν ότι «τα παιδιά του σχολείου βρίσκονται σε τηλεκπαίδευση».