Κινητοποιήσεις διοργανώνουν για σήμερα, Παρασκευή 9 Απιλίου, σωματεία και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει κλαδικά σωματεία του χώρου από πολλές περιοχές της χώρας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, 21 κλαδικά Σωματεία συντονίζουν τα βήματά τους με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα κλαδικά Σωματεία στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό Αττικής, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κω, Ζακύνθου, Θήρας, Ικαρίας-Φούρνων, Λήμνου, Λασιθίου (ΤΑΛΩΣ), Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Μεσσηνίας, Χανίων, Κάστρου Αμαλιάδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας-Θάσου.

Στην Αττική το κάλεσμα ήταν για τις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις Στήλες Ολυμπίου Διός. Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Τουρισμού, όπου συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, ενώ για λίγη ώρα έκλεισε η κυκλοφορία στην Αμαλίας, όμως πλέον αυτή διεξάγεται κανονικά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.