Ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, κατέθεσε στη ΓΑΔΑ και στον επικεφαλής του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, για την υπόθεση υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα, στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με την καταγγελία υπαλλήλου του Δήμου Μαραθώνα, μια ημέρα πριν την ορκωμοσία του Ηλία Ψινάκη, αφαιρέθηκαν και σβήστηκαν έγγραφα από τους υπολογιστές της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Ο κ. Ψινάκης, είχε πάει με τον υπάλληλο στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατεγράφη επίσημα η καταγγελία, ενώ στη νέα υπόθεση κατηγορούνται δύο υπάλληλοι του Δήμου που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις πως είχαν στήσει κομπίνα με το πρωτόκολλο του Δήμου, ώστε να κρατούν ανοικτούς αριθμούς πρωτοκόλλων και τους οποίους χρησιμοποιούσαν για να δικαιολογούν αποφάσεις κι εντολές, ενδεχομένως και παραστατικά και τιμολόγια, στην περίπτωση που αυτά δεν είχαν περάσει από καμία υπηρεσία και ήταν παράνομα.

Εισερχόμενος ο κ. Ψινάκης για να συναντηθεί με τον επικεφαλή του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν θέλησε να αναφερθεί στο επίμαχο θέμα και να κάνει δηλώσεις για την υπόθεη, ενώ όπως είπε, «υπάλληλοι του Δήμου μου έκαναν καταγγελίες κι εγώ σαν δήμαρχος πρέπει να τις προωθήσω στη δικαιοσύνη».

Όλα είχαν αποκαλυφθεί πριν από δύο ημέρες όταν ο νέος δήμαρχος της περιοχής, μετά από πληροφορία εργαζομένου στον δήμο,πήγε και κατήγγειλε την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα.

Ο υπάλληλος του δήμου είχε τηλεφωνήσει στον Ηλία Ψινάκη και του ανέφερε ότι μόλις μία ημέρα πριν αναλάβει και επισήμως τον καλλικρατικό δήμο, αφαιρέθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το οικονομικό τμήμα του δήμου Μαραθώνα.

Ο Ηλίας Ψινάκης έπεισε τον υπάλληλο να πάει να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα και πήγαν μαζί να αναφέρουν το γεγονός.

Η υπόθεση εξετάζεται από τους άνδρες του τμήματος Ασφάλειας Νέας Μάκρης.