Οι Έλληνες είμαστε γνωστοί οπαδοί του καφέ, ο Έλληνας (βάσει έρευνας) απολαμβάνει 2 κούπες καφέ/ημέρα καθώς το άρωμα και η γεύση του είναι το απαραίτητο boost που χρειαζόμαστε για να πάει καλά η μέρα μας. Η μεγάλη αγάπη για τον ποιοτικό καφέ είναι που οδήγησε στη δημιουργία της Coffee Island, της Νο1 αλυσίδας καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη.

Όλα ξεκίνησαν το 1999 στην Πάτρα με όραμα την παρασκευή ενός μοναδικού καφέ που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι. Από τότε έως και σήμερα η Coffee Island έχει καταφέρει τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για ποιοτικό καφέ στο χέρι. Καθημερινά μέσα από τα εκατοντάδες καταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουμε όλοι μας ανεξαιρέτως την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του καφέ που μας προσφέρει ξεχωριστές εκπλήξεις.

Με την πάροδο του χρόνου οι στόχοι, το πλάνο και η στρατηγική της εταιρείας μπορεί να έχουν αλλάξει, ωστόσο το όραμα και οι αξίες της, παραμένουν αναλλοίωτες. Με μότο «Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους», η Coffee Island εξελίσσεται και καινοτομεί έτσι ώστε να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία καφέ.

Μία τέτοια περίοδος που απαίτησε προσαρμοστικότητα και συγχρόνως αφοσίωση στη φιλοσοφία της, είναι η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε. Αν και η υγειονομική κρίση συρρίκνωσε σημαντικά την αγορά καφεστίασης, η Coffee Island, απάντησε με αμεσότητα και ευελιξία στις επιταγές της εποχής και πέτυχε μεταξύ άλλων το άνοιγμα 24 νέων καταστημάτων. Μάλιστα, το 2021, μια εξίσου δύσκολη χρονιά, η αλυσίδα εγκαινιάζει το 400ο της κατάστημα, ενώ το πλάνο ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο περιλαμβάνει το άνοιγμα 20 ακόμα.

Μη ξεχνώντας τις ρίζες της το 400ο κατάστημα της εταιρείας, που άνοιξε φέτος τον Μάρτιο, αποτελεί το κατάστημα «σταθμός», στο αναπτυξιακό της πλάνο και βρίσκεται στην πόλη που ξεκίνησαν όλα. Η Πάτρα συνεχίζει και παραμένει σημείο αναφοράς για την εταιρεία αφού διατηρεί την έδρα της στην πόλη όπου και επενδύει σταθερά στις ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της.

Το 2021 μια χρονιά εξίσου απαιτητική για τον Κλάδο, παραμένει ως βασική προτεραιότητα της αλυσίδας, όχι απλά η ποσοτική, αλλά κυρίως η ποιοτική ανάπτυξη του δικτύου της με ακόμα μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, τόσο μέσω των κλασικού τύπου καταστημάτων της, όσο και μέσω του νέου μοντέλου “ Coffee Little Island”.

Το νέο μοντέλο του Coffee Little Island έχει στόχο να καλύψει τη ζήτηση αγορών με περιορισμένη πληθυσμιακή κάλυψη, εποχικότητα ή ιδιαίτερες ανάγκες. Ένα μοντέλο προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αγοράς που μπορεί να φιλοξενηθεί σε μικρούς χώρους ή να πάρει τη μορφή του ως shop-in-shop, καντίνα ή pop-up store.

Η ανάπτυξη του δικτύου της Coffee Island ενδυναμώνει το Brand τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία δίνει ήδη το «παρών» σε 49 σημεία στην Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενώ ετοιμάζονται δυο νέα ανοίγματα σε Ελβετία και Ρουμανία. Επίσης, ενισχύει και την τοπική αγορά, αφού υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες στις αντίστοιχες περιοχές.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου μεγάλο ρόλο έχει παίξει η σθεναρή υποστήριξη και η άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ (direct trade). Γεγονός που επιτρέπει την εταιρεία να προσφέρει υψηλής ποιότητας καφέ, εξαιρετικούς limited edition specialty καφέδες από μικρές φάρμες αλλά και σπάνιες γευστικές εμπειρίες στο φλιτζάνι των καθημερινών καταναλωτών της.

Οι λάτρεις του καφέ έχουν αναγνωρίσει τις προσπάθειες της εταιρείας, η οποία με τη σειρά της αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς. Ειδικά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο έδρασε άμεσα δημιουργώντας στρατηγικές αντιμετώπισης της τρέχουσας κατάστασης ώστε να μπορούμε όλοι μας να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ γρήγορα και με ασφάλεια.

Μέσα από το My Coffee Island APP καθώς και το e-shop coffeeisland.gr οι απανταχού coffeeholics δε στερήθηκαν ούτε στιγμή τον αγαπημένο τους καφέ. Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν και έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση στις παραγγελίες. Η Skip The Line έδωσε την ευκαιρία να γίνονται οι παραγγελίες σε καθορισμένο χρόνο και παραλαβή από κατάστημα επιλογής χωρίς αναμονή ενώ η υπηρεσία Coffee Mates ήρθε να απαντήσει στην ανάγκη για επικοινωνία, αφού μέσα σε λίγα λεπτά ρόφημα & προϊόντα μπορούν να σταλούν σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε στην Ελλάδα μαζί με το προσωπικό μας μήνυμα.

Οι στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται να έχουν κερδίσει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού και εδραίωσαν την εταιρεία, στην πρώτη θέση των αλυσίδων καφεστίασης. Είτε λοιπόν απολαμβάνεις τον καφέ σου το πρωί πριν ξεκινήσεις τη ημέρα σου, κατά τη διάρκεια της εργασίας σου ή το απόγευμα για να χαλαρώσεις, cappuccino ή espresso, κρύο ή ζεστό το μόνο σίγουρο είναι ότι η προέλευση του είναι η ίδια. Για το αγαπημένο μας ρόφημα επιλέγουμε πάντα το Coffee Island, το μέρος του ποιοτικού καφέ που μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία απόλαυσης.