Στην επαναπρόσληψη εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ περίπου 250 παλαιών συμβασιούχων του μετρό προσανατολίζεται το υπουργείο Μεταφορών.

Πρόκειται για τους απολυμένους συμβασιούχους του μετρό, οι συμβάσεις των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί στις αρχές του 2010, ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο έκανε λόγο για αθρόες κομματικές προσλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ήδη ετοιμάζεται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετική τροπολογία, η οποία πρόκειται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα ώστε οι προσλήψεις να έχουν γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου. Ωστόσο για το ζήτημα αναμένεται και η γνωμοδότηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει την πρόσληψη 450 ατόμων στις Οδικές Συγκοινωνίες και περίπου 200 ατόμων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, λόγω των αυξημένων αναγκών ύστερα από τις συνταξιοδοτήσεις, την επέκταση του δικτύου αλλά και τις απολύσεις εργαζομένων που εντοπίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών.

Το υπουργείο προγραμμάτιζε να καλύψει τα κενά στο μετρό με την επαναπρόσληψη των παλαιών συμβασιούχων θέτοντας στον διαγωνισμό που θα προκηρυσσόταν επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων εργαζομένων με το αιτιολογικό της εκπαίδευσης και της προϋπηρεσίας τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το σχέδιο του διαγωνισμού όμως απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να παγώσει το θέμα για άλλη μια φορά. Έτσι, πλέον στο υπουργείο Υποδομών επεξεργάζονται την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη του προσωπικού δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν, οι παλαιοί συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.