Τέσσερα ήταν τα ενεργά μέτωπα στη διάρκεια της νύχτα στη Φθιώτιδα: σε Ροβαλιάρι, Δυο Βουνά, Εκκάρα και Δαμάστα και ένα πολύ μεγάλο επίσης στο Κυριάκι Βοιωτίας.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα και κατάφεραν να οριοθετήσουν τις φωτιές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έπιασαν δουλειά και τα PZL, που επιχειρούν στη δυτική Φθιώτιδα, όπου νωρίς το πρωί το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο.

Με τον υδράργυρο σκαρφαλωμένο ψηλά και με τον καυτό λίβα να φυσάει, οι εμπρηστές περίμεναν να πέσει το σκοτάδι για να μην μπορούν να σηκωθούν τα αεροπλάνα και «χτύπησαν» ξανά.

Πότε «χτύπησαν» οι εμπρηστές

Ενώ πολλές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα είχαν πάει για ενίσχυση στη μεγάλη πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη στο Κυριάκι Βοιωτίας, μόλις έπεσε το σκοτάδι οι φωτιές άρχισαν να ξεπηδούν η μια μετά την άλλη.

Στις 20:10 το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη δυτική Φθιώτιδα στο Ροβαλιάρι, που με τη βοήθεια του αέρα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, με διαφορετικά μέτωπα προς Τσούκα και Καΐτσα.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ σήμανε νέος συναγερμός για φωτιά στα Δυο Βουνά, σε δασική έκταση ανάμεσα στο Δέλφινο και το Κουμαρίτσι.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η φωτιά στην Εκκάρα Δομοκού, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες στην περιοχή της Δαμάστας, εκεί που είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από το πρατήριο του «Χαλβαντζή», προς το Μοναστήρι.

Ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν απομείνει στη Φθιώτιδα ήταν σε οριακά επίπεδα, χάρη στην άμεση επέμβαση οι πυροσβέστες πρόλαβαν τα χειρότερα. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται σε όλα τα παραπάνω μέτωπα μέχρι και αυτή την ώρα.