Η επιστράτευση των γιατρών ανακοινώθηκε και μέσα σε 24 ώρες θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας, στο πλαίσιο προσπάθειας ενίσχυσης του ΕΣΥ στη μάχη της πανδημίας.

«Έχουν ήδη επιλεγεί οι πρώτοι 206 ιατροί για τους οποίους θα ισχύσει η επίταξη υπηρεσιών. Είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί ιατροί, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και ηλικίας κάτω των 60 ετών» είπε στον ΑΝΤ1 ο ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

«Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης για αυτούς τους ιατρούς για αυτόν τον μήνα. Λογικά θα λάβουν την αποζημίωση του Επιμελητή Β΄ με τον βαθμό του οποίου θα ενταχθούν στο σύστημα οι εν λόγω ιατροί» είπε ο κ. Κωτσιόπουλος, σημειώνοντας ότι η επίταξη υπηρεσιών είναι για έναν μήνα.

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι «για τους περίπου 65 ιατρούς που εθελοντικά δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, θα ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία», με την αποζημίωση τους να είναι εκείνη που είχε δηλωθεί αρχικώς από το υπουργείο Υγείας, δηλαδή 2.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως και πρόσθετη αμοιβή για τις εφημερίες.

Παράλληλα, ανέφερε την σημαντική συμβολή στα νοσοκομεία όλης της χώρας από συνταξιούχους γιατρούς που έκαναν χρήση της διάταξης για επαναφορά τους στην υπηρεσία, λόγω της πανδημίας κορονοϊού.