Δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας, μετά την ασύμμετρη αύξηση των μολύνσεων στην περιοχή της Λοκρίδας και ειδικά στην Κοινότητα Μαλεσίνας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ήδη από την περασμένη Παρασκευή (12/03) παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα εξυπηρέτησης των βαριών περιστατικών, λόγω της πληρότητας της ΜΕΘ Covid, καθώς από τις 9 Μαρτίου εξυπηρετεί μονίμως 12 ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε όλη τη χώρα, με το που αδειάζει κρεβάτι ΜΕΘ, γεμίζει αμέσως από άλλο ασθενή. Αυτό είναι καλό, όταν ο ασθενής της ΜΕΘ παίρνει εξιτήριο για κλινική και περαιτέρω νοσηλεία. Δυστυχώς, όμως, και στο Νοσοκομείο Λαμίας καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις όπου ο θάνατος ενός ασθενή έδωσε τη δυνατότητα να νοσηλευτεί έτερος.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, έγιναν οι διασωληνώσεις δύο ακόμη συνανθρώπων μας την Καθαρά Δευτέρα, μιας 63χρονης από την Πελασγία και ενός 58χρονου από τον Άγιο Κωνσταντίνο, οι οποίοι και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid του ΓΝ Λαμίας και πλέον ο μέσος όρος ηλικίας και η διάμεση τιμή των ασθενών είναι στα 57 έτη!

Όμως, τα σοβαρά περιστατικά δεν σταματούν εδώ. Μετά τον 60χρονο που διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας την Παρασκευή, ακολούθησαν δύο ακόμη άτομα την Κυριακή και ένας 70χρονος την Καθαρά Δευτέρα που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και να διακομιστούν στο «Αχιλλοπούλειο».

Στα παραπάνω περιστατικά προσθέτονται και τρεις τουλάχιστον διακομιδές ασθενών μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16/03) στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας και δύο στο Βόλο, καθώς πλέον και το Πέτρινο νοσηλεύει σταθερά πάνω από 70 άτομα.

Σημειώνεται ότι, η λύση της Θεσσαλίας προκρίθηκε σε σχέση με το Νοσοκομείο Χαλκίδας παρά το γεγονός ότι υπήρχε και εκεί κενή ΜΕΘ, αλλά και κενά κρεβάτια στην κλινική, καθώς δέχεται ομοίως ασφυκτική πίεση από τα δεκάδες περιστατικά Covid.

Μάλιστα, την Τρίτη καταγράφηκε ακόμη ένας ακόμη θάνατος, ενός 74χρονου από τη Χαλκίδα με υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζοντας τους θανάτους στην Εύβοια στους 40 από την αρχή της πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.