Η μετάλλαξη κορονοϊού της Νοτίου Αφρικής έφτασε και στην Κρήτη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες μια νεαρή κοπέλα από το Ηράκλειο διαπιστώθηκε να είναι θετική στη μετάλλαξη της νοτίου Αφρικής γεγονός που έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ, αφού, συν τοις άλλοις, η κοπέλα δεν έχει ιστορικό ταξιδιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα ήρθε σε επαφή με άτομο που έκανε ταξίδι από την Αθήνα στο Ηράκλειο το οποίο νοσεί, ωστόσο είναι σε διαδικασία εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι θετικό στην μετάλλαξη της νοτίου Αφρικής. Πάντως, το συγκεκριμένο άτομο διαμένει στην Αθήνα.

Η κοπέλα από το Ηράκλειο είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο, ενώ έχει εκπνεύσει η «κατ’ οίκον» καραντίνα των 14 ημερών, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε «κατ’ οίκον» περιορισμό αφού τις προηγούμενες ημέρες, σε νέο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε να έχει μειωμένο μεν, όχι ωστόσο πολύ χαμηλό, ιικό φορτίο, με συνέπεια να κριθεί ότι είναι δυνατή να μεταδώσει τον ιό.

Την επόμενη εβδομάδα θα ξανακάνει τεστ, ενώ θετικό γεγονός αποτελεί ότι σε έλεγχο που υποβλήθηκαν όλες οι επαφές της, ήταν όλες “αρνητικές” στον ιό.