«Ας κρατήσουμε πέρα από τις αντεγκλήσεις και τις διαφορές μας για τα ζητήματα του πολιτικού διαλόγου ως ένα κεκτημένο ότι το metoo και οι αποκαλύψεις που γίνονται δεν έχουν κομματικό χρώμα και ταυτότητα» είπε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στη βουλή.

O κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «τα στόματα που άνοιξαν δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μία μιντιακή φωτοβολίδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αποτροπή, να περιοριστούν αυτά τα συμβάντα στο μέλλον». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μνημόνευσε το έργο της βουλευτού της ΝΔ,  Έλενας Ράπτη για την προστασία των ανηλίκων και υπογράμμισε τον διακομματικό χαρακτήρα όλων των ενεργειών.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα επισήμανε: «Για τα ζητήματα του βιασμού δεν ήσασταν καλά ενημερωμένος. Θα θυμάστε πόσο μεγάλη σκόνη προκάλεσε η αλλαγή του ποινικού κώδικα που έγινε εσπευσμένα χωρίς να μας δώσετε καμία εξήγηση. Γνωρίζετε ότι ισχύει πάντα η ευμενέστερη διάταξη. Εμείς αυστηροποιήσαμε τον ποινικό κώδικα από εδώ και στο εξής. Εσείς αυτό το καταψηφίσατε».

Τέλος, σε ιδιαίτερα οξείς τόνους απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του: «Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόστασή από τον κο Πολάκη, τον κο Βαξεβάνη. Έχετε ακραίες φωνές που και σήμερα που μιλάμε εξακολουθούν να ρίχνουν λάσπη. Είστε τρισυπόστατος. Τσίπρας- Πολάκης – Βαξεβάνης το ίδιο πράγμα. Δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε να ανακαλέσουν οι 2 βουλευτές σας».