Αισθητή έκανε την εμφάνισή της και στα Επτάνησα η κακοκαιρία Μήδεια, ντύνοντας στα λευκά ορεινά της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας.

Πολλοί απολαμβάνουν το παιχνίδι με το χιόνι στην αυλή τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ενώ τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νησί του Ιονίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να κοπούν καλώδια από τους πυλώνες και να προκαλέσουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χωριά. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, από τα τις πρώτες πρωινές ώρες, διορθώνουν τις βλάβες.

«Προσοχή χρειάζεται σήμερα από τους οδηγούς στο δρόμο Αργοστόλι-Σάμη (ιδιαίτερα στο σημείο Αγραπιδιές), Σάμη-Πυργί-Τζανάτα και Διλινάτα-Διβαράτα (τον δρόμο της Φάλαρης) γιατί υπάρχει χιόνι στο οδόστρωμα. Αργότερα που θα παγώσει θα υπάρχει μεγάλη ολισθηρότητα. Μηχανήματα από την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Κεφαλληνίας ενεργοποιήθηκαν και καθαρίζουν ήδη τους δρόμους, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν πάλι προβλήματα αν συνεχίσει η χιονόπτωση», τονίζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κεφαλληνίας.

Λευκό πέπλο χιονιού σκέπασε πολλές περιοχές και της Νότιας Κέρκυρας, με τους κατοίκους να απολαμβάνουν το φαινόμενο του χιονιά, ύστερα από πολλά χρόνια. Στα λευκά ντύθηκαν οι Αργυράδες, χιόνι έπεσε στη Λευκίμμη, ενώ σε πολλές περιοχές στα νότια του νησιού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η «Μήδεια» κατάφερε να ρίξει ακόμη και στις ακτές.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έριξε αλάτι σε πολλά σημεία του περιφερειακού δικτύου, ενώ τσουβάλια με αλάτι τοποθετήθηκαν σε πολλές κοινότητες των δήμων Κέρκυρας, προκειμένου οι κάτοικοι να το προμηθευτούν, ώστε να αντιμετωπίσουν τον παγετό σε οδικό δίκτυο, σε μικρές γειτονιές, αλλά και αυλές.

Αυτή την ώρα στο νησί, παρά την ηλιοφάνεια, επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και βόρειοι άνεμοι, ενώ από τις αρχές πολιτικής προστασίας συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, καθώς πολλοί δρόμοι κρύβουν παγίδες, αφού έχουν μετατραπεί σε «γυαλί» από την παγωνιά.

(φωτογραφία αρχείου)