Τελεσίγραφο μέχρι την Δευτέρα πήραν από την διοίκηση της ΣΕΠ οι 150 εργαζόμενοι στον προβλήτα της Cosco στο Πέραμα προκειμένου να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ παράλληλα τους δόθηκε η υπόσχεση να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν διακριτικά την εμφάνισή τους στο χώρο περιμετρικά της εισόδου των εγκαταστάσεων της COSCO, ενώ επί τόπου έσπευσαν για συμπαράσταση στους απεργούς – εργαζόμενους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι ζήτησαν γραπτές δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους ενώ δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στη δημιουργία άτυπου σωματείου.

Όπως δήλωσε στο newsbeast. gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας Γιώργος Γεωργακόπουλος, η ομόφωνη απόφαση της ΟΜΥΛΕ είναι να μην γίνουν δεκτά προς εκφόρτωση τα πλοία της Cosco στην προβλήτα του ΟΛΠ καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της κινέζικης πολυεθνικής.

Ζητά επίσης να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία που διέπει τις συμβάσεις των λιμενεργατών αφού όπως τόνισε στο λιμάνι της Cosco επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας.