Ένα βρέφος μόλις 9 ημερών νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Μαζί του βρίσκεται και η μητέρα του η οποία είναι επίσης θετική στον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε στο tempo24 η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Πάτρας Μαρία Κιούρτη, η μητέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, όμως εκτός του ότι δεν υπήρχε χρόνος, δεν περιελάμβανε το πρωτόκκολο του νοσοκομείου τεστ για τον κορονοϊό στην έγκυο (λήψη ζωτικών σημείων κατά τη προσέλευση της στη μαιευτική κλινική).

«Όμως, δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, που θα μπορούσε να παραπέμψει σε κορονοϊό», συμπληρώνει η κ. Κιούρτη. Εικάζεται, ότι στη μητέρα μεταδόθηκε από τα μικρά παιδιά της οικογένειας τα οποία νοσούν, αλλά είναι ασυμπτωματικά, έχουν ήδη μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την κ. Κιούρτη, οι δύο γιατροί και η Μαία που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, βγήκαν αρνητικοί. «Που σημαίνει, ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρά το πρωτόκολλο», εξηγεί η πρόεδρος των Μαιών, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος ζητά τη διεύρυνση του πρωτοκόλλου, ώστε να καλύπτονται οι έγκυες αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, το μωράκι όπως και η μητέρα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση. Να σημειώσουμε ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με την κ. Κιούρτη, το μωράκι εμφάνισε δέκατα και εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για ουρολοίμωξη. «Το τεστ για τον κορονοϊό έγινε στο πλαίσιο της μεταφοράς του στο νοσοκομείο της Πάτρας».

Ο πατέρας και τα άλλα 2 παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους σε χωριό της Ζακύνθου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η μετάλλαξη του ιού «χτυπά» τις έγκυες

Τα τελευταία νέα από την Αγγλία δεν είναι καλά. Όπως εξηγεί η κ. Κιούρτη, «φαίνεται ότι η μετάλλαξη “χτυπά” έγκυες κυρίως στο 2ο μήνα αλλά και λεχώνες. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί τα στοιχεία τείνουν να μας υποδείξουν εκτός από τους ηλικιωμένους και άλλη μια ευάλωτη ομάδα, που όμως λόγω της κύησης δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα γι’ αυτό ζητάμε μια μεγαλύτερη μέριμνα και προσοχή στο πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό που επίσης ζητάμε, είναι ένας ειδικός εξοπλισμός στις κλινικές ώστε να προστατεύονται και οι μητέρες αλλά και οι μαίες, αφού έχουμε να κάνουμε με πληθυσμιακή ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιαστεί», υπογραμμίζει η κ. Κιούρτη, μιλώντας στο tempo24 με αφορμή το περιστατικό με το νεογέννητο.

Και καταλήγει: «Δυστυχώς έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στους νοσηλευτές που είναι άλλος κλάδος από τις μαίες. Θα πρέπει να ληθφεί άμεσα μέριμνα για τον εμβολιασμό των Μαιών, το θέμα είναι πολύ σοβαρό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.