Εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων


ΕΛΛΑΔΑ
20:14
08/07/2014
Εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
1
loading

Ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων καλούνται από τον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα 11 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών και δωροδοκία.

Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα μετά τις 15 Αυγούστου αφού έχουν ήδη ζητήσει και λάβει προθεσμίες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, διατυπώνει τις απόψεις του σε πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, από το οποίο πήρε το πράσινο φως για να κάνει χρήση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Με το εν λόγω βούλευμα (υπ’ αρι θμ. 1921/2014) τα μέλη του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επιτρέπουν στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για « τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».

Την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση διαβιβάστηκε ο φάκελος, μια άλλης υπόθεσης, που περιλαμβάνει καταγγελίες για στημένους αγώνες με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών αλλά και ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων που είχε εμπλακεί στη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar fanpapad

    [...]υπάρχουν κακουργηματικές αποδείξεις. [...] Ο άνθρωπος που δεν πρόλαβε να μπει στο ποδόσφαιρο & άρχιζε να στήνει αγώνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει