Ένας ακόμη Δήμος μπαίνει στο χορό των προσφυγών στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην γίνει η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.

Αυτή τη φορά προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας ζητώντας να ακυρωθούν, ως παράνομες και αντισυνταγματικές, οι αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που αφορούν την προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση σχεδιάζεται να γίνει σε έκταση 37.438 τ.μ. στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου πρόκειται για μια περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, από το 1985, ενώ παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Προσφυγές στο ΣτΕ έχουν καταθέσει, επίσης, οι Δήμοι Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεγαρέων και Χαλανδρίου. Όλες οι προσφυγές έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.