Νέες κλοπές σε ιερούς ναούς στα Ιωάννινα

Προβληματισμός στις διωκτικές αρχές


ΕΛΛΑΔΑ
23:27
04/07/2014
Νέες κλοπές σε ιερούς ναούς στα Ιωάννινα
loading

Δύο νέες κλοπές σε ιερούς ναούς στο Πωγώνι Ιωαννίνων, καταγγέλθηκαν σήμερα στην Αστυνομία, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις διωκτικές αρχές καθώς την τελευταία εβδομάδα στην ίδια περιοχή, άγνωστοι δράστες άρπαξαν εικόνες και ιερά κειμήλια από άλλες τρεις εκκλησίες.

Ειδικότερα οι κάτοικοι από τον Παλαιόπυργο Πωγωνίου αντιλήφθηκαν και κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, κλοπή στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία.

Επίσης λίγο αργότερα κάτοικοι από το γειτονικό χωριό Μερόπη, κατήγγειλαν και νέα κλοπή στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι ιερόσυλοι έδρασαν με τον ίδιο τρόπο δηλαδή, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην εκκλησία και αφαίρεσαν ένα Ιερό Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο ιερό δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό.

Προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα και συγκεκριμένα την πενταετία 2004-2009, αφαιρέθηκαν από μεγάλης αξίας εικόνες από μοναστήρια και εκκλησίες κυρίως του Ζαγορίου, ορισμένες από τις οποίες βρέθηκαν να πωλούνται σε γκαλερί του εξωτερικού.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των κλοπών εικόνων από τα Μοναστήρια της Ηπείρου, σε πρόσφατες δηλώσεις του ζήτησε να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων των αρχαιοκαπήλων που δρουν την περιοχή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει