Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.- Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων εναρμονίζεται με αυτό των μετακλητών σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της μετάβασης στη νέα θέση εργασίας.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως, «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφόσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη ισχύει από 01.06.2014».

Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα (σύμφωνα με το Ν.2303/1995, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 1993) οι μετακλητοί υπάλληλοι. Πλέον, στη διαδικασία υπάγονται και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.