Να απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές την Κυριακή αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε τροποποίηση της προκήρυξης που αφορά στις προδιαγραφές του πλοίου της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής για το νησί.

Οι αλλαγές που ζητούν ώστε να εξυπηρετεί το πλοίο τις βασικές ανάγκες του νησιού, μεταξύ άλλων είναι : Να μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 6-7 μποφόρ , αριθμός επιβατών 200, μεταφορά οχημάτων , εμπορευμάτων, ζωοτροφών κπλ-.

Στην διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Διευθέτησης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Γαύδου, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις επαφές που έκανε η επιτροπή, η οποία επισκέφτηκε εκ νέου τον Υπουργό θαλασσίων Υποθέσεων κ.κ. Γιάννη Διαμαντίδη, την Υφυπουργό κ.κ. Τσουρή και αρμόδια Συμβούλια Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών , χωρίς όμως και πάλι να εισακουστεί.

Κατόπιν αυτού οι πολίτες της Γαύδου, στη Γενική τους συνέλευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να απέχουν από τις Περιφερειακές Εκλογές ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η προκήρυξη. Σε αντίθετη περίπτωση αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε καθολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Γαύδου.

Πηγή: cretalive.gr