Ένα είναι το μεγάλο στοίχημα, η διατήρηση χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου που είναι δύσκολη ιδιαίτερα το χειμώνα. Ακόμη αναμένουμε την αποτίμηση του φορτίου κατά τη διάρκεια των γιορτών, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, στο 60% στην Αττική. Παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ξέρουμε ότι η πανδημία θα επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα.

Σταθερή είναι η θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν, πρόσθεσε ενόψει της επαναλειτουργίας Νηπιαγωγείων και Δημοτικών τη Δευτέρα. Σθεναρά υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση εντός των σχολείων, επεσήμανε.

Σχετικά με την κατανομή των κρουσμάτων, η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι με 252 κρούσματα η πρωτιά παραμένει στην Αττική. «Αξιοσημείωτη η σταθερή αύξηση κρουσμάτων στη δυτική Αττική και στον κεντρικό τομέα Αθηνών και αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά πολύ καλή είναι η εικόνα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε.