Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην χώρα μας και μπορεί το καλοκαίρι φέτος να έκανε δειλά δειλά την εμφάνισή του, πλέον όμως έχει μπει για τα καλά.

Είτε λοιπόν τον περισσότερο χρόνο τον περνάτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς, είναι μια δύσκολη εποχή εάν έχετε μωρά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το μωρό σας από τον καύσωνα.

Για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας παραμένει δροσερό και προστατεύεται από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού:

Διαλέξτε τα σωστά ρούχα

Εάν πρόκειται να παραβρεθείτε σε κλειστό χώρο επιλέξτε ειδικό φόρεμα για βρέφος σε φαρδιά, ελαφριά γραμμή, κατά προτίμηση κατασκευασμένο από φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, το οποίο απορροφά τον ιδρώτα καλύτερα από τα συνθετικά υφάσματα. Ο Δρ Bruce Epstein, παιδίατρος στο Pinellas Park στη Φλόριντα προτείνει να ακολουθήσετε έναν καλό εμπειρικό κανόνα: «Ντύστε το μωρό σας με τον τρόπο που είστε εσείς ντυμένοι.» Για τους εξωτερικούς χώρους τα ανοιχτόχρωμα ρούχα μαζί με ένα καπέλο για να προστατεύουν το πρόσωπο του μωρού αποτελούν καλές επιλογές. Ακόμα όμως και μια «γκρίζα μέρα» πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές αφού οι βλαβερές ακτίνες μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα.

Δείτε περισσότερα στο baby.gr