Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα επισήμανε έπειτα από σχετική ερώτηση: «Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, τα πραγματικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα… Είχε προγραμματιστεί να εμβολιαστούν 61 υγειονομικοί και οι 56 εμβολιάστηκαν. Οι υπόλοιποι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί».

Όπως τόνισε στη συνέχεια, «όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την αλήθεια».

Θέση για το θέμα πήρε και ο διοικητής του ιδρύματος. Όπως σημείωσε, «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νοσοκομείο “Σωτηρία” έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν».