«Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ασφαλές ακόμη και για τους ανοσοκατασταλμένους και με υποκείμενα νοσήματα πολίτες» ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου. Λίγες μόνο ώρες αφότου έκανε και η ίδια το εμβόλιο στέλνει το δικό της μήνυμα για τον ευρύ και όσο το δυνατόν πιο γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν η Καρολίνα Ακινόσογλου μιλώντας στο newsbeastgr εξηγεί ότι εάν και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας για να αποχαιρετήσουμε τη φονική πανδημία του κορονοϊού, έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ.

Η υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, λίγες ώρες μετά τον δικό της εμβολιασμό,  το πρωί της Τρίτης (29/12) εξηγεί: «Ήταν ένα εμβόλιο αρκετά ελαφρύ και επέστρεψα αμέσως στην εργασία μου».

Σημειώνει παράλληλα πως δεν είχε καμία ενόχληση παρά μόνο έναν ελάχιστο πόνο στην περιοχή, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό.

«Εκτός από τη διαδικασία ταχύτατης έγκρισης του εν λόγω εμβολίου, είναι σαν όλα τα άλλα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ίδια» προσθέτει.

«Πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο ώστε μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που ζούσαμε προ κορονοϊού» διαμηνύει η παθολόγος – λοιμωξιολόγος.

Εστιάζοντας στα ανοσοκατασταλμένα άτομα αλλά και άτομα υποκείμενα νοσήματα εξηγεί πως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πως θα πρέπει σαφώς και αυτά να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, ενώ τονίζει πως συμπεριλήφθηκαν στις σχετικές μελέτες.

«Το θέμα της ασφάλειας ισχύει για όλους. Οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα του συνεχίζονται. Χρειαζόμαστε βέβαια περισσότερες πληροφορίες τις οποίες θα τις έχουμε όσο προχωρούν οι μελέτες» υπογραμμίζει η Καρολίνα Ακινόσογλου.

Στο νοσοκομείο του Ρίου αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 70 άτομα ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα.

Τη φωτογραφία παραχώρησε στo newsbeast.gr η Καρολίνα Ακινόσογλου.