Μεγάλης έκτασης καταστροφή στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης προκλήθηκε από την πρόσφατη (στις αρχές Ιουνίου) έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο νησί, με αποτέλεσμα, ο δήμος να απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες για βοήθεια, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών.

Η καταστροφή έπληξε το πιο παραγωγικό τμήμα του νησιού, μια ελαιοπαραγωγική περιοχή και συνάμα περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος (Παναγιά Κρεμνιώτισσα, Παχιά Άμμος) και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών (λάσπη, πέτρες και δέντρα) από το βουνό καταπλάκωσαν δρόμους, ελαιοκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Εξάλλου, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, σε τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης στην αγροτική παραγωγή. Σύμφωνα δε, με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν παρασυρθεί από ρέματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση.

Ο δήμος προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να κάνει ό,τι μπορεί, υπογράμμισε ο κ. Χανός και πρόσθεσε ότι, για την κατάσταση ενημερώθηκαν τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, διότι «βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο», όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Χανός.