Συναγερμός έχει σημάνει σε ψυχιατρική κλινική στην Κοζάνη καθώς αρκετά κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ τροφίμων και εργαζομένων.

Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε το prlogos.gr, τρεις εργαζόμενοι και δεκαεπτά τρόφιμοι της ψυχιατρικής κλινικής Σπινάρη της Κοζάνης είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Οι κοντινές επαφές των θετικών κρουσμάτων έχουν απομονωθεί και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα στο θεραπευτήριο για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα πάντα με το τοπικό site, τουλάχιστον επτά ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η κοινότητα της κλινικής με πληθυσμό 330 ατόμων ελέγχεται επαναλαμβανόμενα με νέες δειγματοληψίες τόσο στους διακόσιους τρόφιμους της κλινικής, όσο και στους 130 εργαζόμενους.

Το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τη διαχείριση της κατάστασης, η οποία ακόμα είναι δυναμική και εξελισσόμενη. Από τα 130 τεστ της Τρίτης τέσσερα μόνο ήταν θετικά, τα οποία προστέθηκαν στα υπόλοιπα 16 των προηγούμενων ημερών.