Η νοσηλεύτρια που είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση με το θέμα του κοινωνικού ρατσισμού και του στίγματος που φέρουν ασθενείς με κορονοϊό και υγειονομικοί εργαζόμενοι σε μονάδες covid-19, επανήλθε με νέα ανάρτηση. H Βάλια στο νέο της ποστ ενημερώνει ότι έγινε δέκτης ενός κύματος αγάπης ενώ σημειώνει ότι κάποιοι δεν δίστασαν να της προτείνουν μέχρι και δωρεάν διαβίωση.

Σε νέα ανάρτησή της, ευχαριστεί όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν, προσφέροντάς της μάλιστα σπίτι για ενοικίαση, μέχρι και για δωρεάν διαμονή.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μετά από μια αυθόρμητη ανάρτηση μου, έγινα μάρτυρας αμέριστης αγάπης και υποστήριξης που ειλικρινά αρχικά με σόκαρε και έπειτα με γέμισε ελπίδα και δύναμη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Δέχτηκα αρκετά μηνύματα από συνανθρώπους μας, που μου πρόσφεραν σπίτι για ενοικίαση μέχρι και για δωρεάν διαμονή».

Και συνεχίζει: «Σε μια κοινωνία, η οποία με ματαιώνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, είδα μια μεγάλη ακτίνα φωτός. Μου δώσατε αμέριστο κουράγιο και δύναμη όχι μόνο για να μάχομαι στην εργασία μου αλλά και για να συνεχίσω να μάχομαι στην καθημερινότητα μου. Μην εγκαταλείψετε ποτέ. Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους αγώνες της καθημερινότητάς σας».

Η καταγγελία της

Επί εννιά μήνες δίνει καθημερινά αγώνα μαζί με συναδέλφους της στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στη ζωή, αλλά και να δώσει κουράγιο σε όσους βιώνουν δύσκολες στιγμές με τον κορονοϊό. Όμως, αυτό δεν αρκεί για να γλιτώσει από έναν ιδιότυπο ρατσισμό που βιώνει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Όπως καταγγέλλει μέσω ανάρτησής της στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που είχε βρει να μισθώσει, της ακύρωσε την ενοικίαση επειδή η Βάλια -όπως λέγεται η νοσηλεύτρια– δουλεύει σε ΜΕΘ: επειδή η πολυκατοικία έμαθε ότι δουλεύει στην εντατική νοσοκομείου αναφοράς και διαμαρτυρήθηκε ότι θα τους μεταδώσει τον ιό.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς» ξεκινά στην ανάρτηση της και συνεχίζει: «Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω».

«Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», σημειώνει η Βάλια στην ανάρτηση της.

Όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού, καθώς «πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

Η ανάρτηση της νοσηλεύτριας, συνοδεύεται και από μία φωτογραφία της όπου κρατά το τελευταίο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε και σχολιάζει: «Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

(H κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.