Με μια φράση του Αισχύλου ο Δημήτρης Πιατάς στηρίζει τη θέση του σε ό,τι έχει να κάνει με την κρίση που διανύουν οι Έλληνες.

«Δεν βλέπω την κρίση ως τιμωρία μας, αλλά ως δικαιοσύνη», δήλωσε στη Real και πρόσθεσε: «Είχε χαθεί η ισορροπία, και αυτό δεν ήταν δίκαιο. Ο Αισχύλος λέει: “Δικαιοσύνη είναι η αποκατάσταση μιας χαμένης ισορροπίας”. Το κακό είναι ότι οι άνθρωποι της εξουσίας, δηλαδή οι διαχειριστές αυτής της κρίσης, δεν είναι ικανοί. Δεν μπορεί να είναι διαχειριστές της σωτηρίας μας αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Ο ηθοποιός σχολίασε επίσης: «Βρίσκω εξαιρετικά χυδαίο εκ μέρους των πολιτικών το ότι βγαίνουν και λένε πως “δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον ένας”, όταν ξέρεις νομοτελειακά ότι η ζωή δεν είναι ποτέ μονόδρομος. Βαρέθηκα να με καθυβρίζουν, να με υποτιμούν και να με κοροϊδεύουνε. Το παιχνίδι παίζεται πολύ άσχημα. Είναι ένα “θέατρο” που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνο στην προσωπική τους χρεωκοπία. Στο αληθινό θέατρο, εάν μια παράσταση δεν πηγαίνει καλά, ακόμα κι αν κρατήσεις το ίδιο έργο, αντικαθιστάς τους πρωταγωνιστές, και όχι τους ταξιθέτες».