Πότε & γιατί άρχισες να χορεύεις;

Άρχισα να χορεύω από τότε που ήμουν περίπου 9 ετών στη Ν. Κορέα. Ξεκίνησα να παρακολουθώ τους τραγουδιστές στην τηλεόραση. Συνήθιζα να μαζεύω τους φίλους μου και να τους διδάσκω και να παίζω στο δημοτικό. Μετά έγινε σοβαρό όταν στο γυμνάσιο, σε ηλικία των 13 ετών, έγινα μέλος της ομάδας χορού στο σχολείο κι άρχισα να προπονούμαι και να το παίρνω πιο σοβαρά. Στη συνέχεια άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα street dance και μπήκα στον κόσμο της underground σκηνής.

Ποιος σε ενέπνευσε όταν ήσουν μικρότερη;

Με ενέπνευσε πολύ η πρώτη δασκάλα χορού Liam Kim (εκείνη την εποχή ονομάστηκε «Funky Lia»). Μου δίδαξε πολλά περισσότερα από απλώς χορό. Μου δίδαξε πώς να συνεχίσω και πιο εμμονικά να κάνω σκληρή προπόνηση και να θέτω με συνέπεια τους στόχους που πρέπει να επιτύχω ως χορεύτρια. Υπήρχαν δυσκολίες, καθώς η οικογένειά μου δεν μπόρεσε να με βοηθήσει οικονομικά. Οπότε έπρεπε να κάνω ακρόαση στην εταιρεία της Lia για να μπορέσω να μάθω να χορεύω από αυτήν δωρεάν. Στην πρώτη ακρόαση που έκανα, δεν με συμπεριέλαβε στην ομάδα της καθώς όπως μου είπε αργότερα, παρ’ ότι ήμουν καλή στο χορό, ήμουν πολύ μικρή εκείνη την εποχή. Αργότερα συνέχισα να την ακολουθώ και να της δείχνω την αφοσίωση και το πάθος μου και τελικά με ενέκρινε για τη ομάδα της. Και μετά άρχισα να μαθαίνω από αυτήν δωρεάν! Αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο και επίτευγμα για τον εαυτό μου εκείνη την εποχή. Ήμουν μια πραγματικά παθιασμένη και φιλόδοξη έφηβη.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν είδες για πρώτη φορά το κουτάκι Red Bull Dance Your Style που είχε τη φωτογραφία σου πάνω;

Ήταν απίστευτο και τρελό! Όταν έλαβα για πρώτη φορά ένα τηλεφώνημα από την ομάδα της Red Bull France, για να είμαι ειλικρινής δεν συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο θα είναι. Προφανώς ήμουν χαρούμενη κι ενθουσιασμένη, αλλά δεν με έκανε να πιστέψω τι θα συμβεί μέχρι που το είδα προσωπικά. Την ώρα που το έβλεπα από κοντά, ταξίδευα από ήπειρο σε ήπειρο και ήμουν πολύ εξαντλημένη από το πολυάσχολο πρόγραμμα μου. Φώναξα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου κοιτάζοντας το κουτί και ήμουν κάπως: «Ουάου… είμαι πραγματικά εγώ στο κουτάκι;»!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι για να χορεύεις αυτόν τον καιρό;

Δεν νομίζω ότι έχω συγκεκριμένο τραγούδι. Λατρεύω τόσα πολλά τραγούδια! Μου αρέσουν ακόμη και τα τραγούδια που δεν ξέρω, αλλά με κάνουν να κινούμαι και να με εκπλήσσουν! Έχω μια λίστα αναπαραγωγής Soundcloud που έχω συλλέξει πολλές διαφορετικές μουσικές. Αυτή η λίστα αναπαραγωγής με ανεβάζει όλη την ώρα!

Ποια είναι η καθημερινή σου ρουτίνα;

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί τoυς τελευταίους μήνες, προφανώς όλες οι δουλειές μου στο χορό ακυρώθηκαν, οπότε άρχισα να έχω τόσο πολύ χρόνο για τον εαυτό μου γεγονός που είναι επίσης πολύ καλό! Ξυπνάω κι απαντάω στα email μου το πρωί και μετά αρχίζω να προπονούμαι όπως κάθε μέρα: κάνω σκοινάκι για 30 λεπτά καθημερινά πρώτα και μετά είτε δουλεύω πάνω σε μια καινούρια χορογραφία είτε απλά χορεύω. Έχω τακτική εκπαίδευση μέσω Zoom με τους συνεργάτη μου και τους εκπαιδεύω διαδικτυακά. Επίσης, έχουμε εκπαιδεύσει μια ομάδα 20 γυναικών στο Λος Άντζελες δωρεάν (πολλές από αυτές δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά) από τον Ιανουάριο. Έτσι, το πρόγραμμά μου είναι γεμάτο προπόνηση και δημιουργία αυτές τις μέρες!

Ποια είναι η απόλυτη συμβουλή που θα έδινες σε έναν χορευτή ή χορεύτρια;

Μην τα παρατάς. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. Έχεις όλη την πρόσβαση και τις πληροφορίες για να μάθεις χορό περισσότερο από κάθε άλλη εποχή!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο στην πόλη για να χορεύεις;

Ζούσα στη Νέα Υόρκη. Τώρα μένω στο Λος Άντζελες, αλλά μου λείπει να χορεύω στο δρόμο ή στη Νέα Υόρκη. Κάθε μέρα ήταν πάρτι!

Ποιο είναι το go-to γεύμα σου μετά την προπόνηση & ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα όταν έχεις cheat day;

Μετά την προπόνηση συνήθως τρώω ψητό σολομό με σπαράγγια, γιατί θεωρώ ότι είναι πιο υγιεινό. Το αγαπημένο μου cheat day meal είνα είναι ποτήρι κρασί και κορεατικά τρόφιμα ή σνακ! Χαχα!

Προτιμάς την αμερικάνικη ή την κορεάτικη κουζίνα;

Κορεάτικη κουζίνα για πάντα!

Έχεις κάποιο ενδιαφέρον ritual πριν από ένα μεγάλο show ή διαγωνισμό;

Πάντα απευθύνομαι στον πατέρα μου (στον ουρανό) πριν από μια παράσταση ή battle. Το κάνω από την πρώτη μέρα που άρχισα να χορεύω!

Έχεις ξεχωρίσει κάποιον ή κάποια από τη σκηνή του street dance της Ελλάδας;

Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα! Θυμάμαι ότι επρόκειτο να την επισκεφθώ για μια εκδήλωση, αλλά δεν μπόρεσα. Τόσο λυπηρό! Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω Έλληνες χορευτές! Μια από τις πιο ταλαντούχες φίλες μου είναι από την Ελλάδα! Το όνομά της είναι Kalli! Είναι μια όμορφη και καταπληκτική χορεύτρια κι άνθρωπος!

Ποια μέρη της Ελλάδας θα ήθελες να επισκεφθείς;

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω ελληνικό φαγητό στην Ελλάδα! Επίσης, στο bucket list μου είναι να πάω στη Σαντορίνη!

Έχεις αγαπημένο τραγούδι στο TikTok;

Χμ, για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι λίγο με το TikTok. Είμαι λίγο old school!

Ποια είναι η συμβουλή σoυ προς τους νέους χορευτές που πρόκειται να διαγωνιστούν στο Red Bull Dance Your Style στο Tik Tok;

Καλή διασκέδαση και θα σας δω όλους στη μάχη γιατί συμμετέχω επίσης!
Πάρε μέρος στο Red Bull Dance Your Style TikTok Challenge, δείξε τα dance skills σου και κατάκτησε μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό το 2021!