Στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν για σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, σωματεία υγειονομικών και εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού συμμετείχαν γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη.

Την κρισιμότητα της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης θέλησαν να αναδείξουν εργαζόμενοι σε αυτά. Όπως επισημαίνουν, τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, της Covid-19. Επίσης, κλινικές συγχωνεύονται και υπολειτουργούν και oι ΜΕΘ διατίθενται για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρονται στον ιδιωτικό τομέα.

Χθες μόνο στο 16% των κλινών ΜΕΘ-Covid της Θεσσαλονίκης ήταν κενές, ενώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την αύξηση των κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τη διάθεση στο ΕΣΥ 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Στο εφημερεύον σήμερα «Ιπποκράτειο», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, η εφημερία ξεκίνησε με γεμάτες τις 10 κλίνες ΜΕΘ, μέχρι χτες ήταν γεμάτες και οι κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ 30 μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

«Δημιουργήθηκαν από χθες το μεσημέρι άλλα 50-60 κρεβάτια για περιστατικά Covid, αδειάζοντας τρεις κλινικές και μεταφέροντάς τες σε άλλες κλινικές, όπου συλλειτουργούν υποβαθμισμένες με 5-10 κρεβάτια η κάθε μία, με το προσωπικό να είναι εξαντλημένο. Σήμερα, ήρθαν 10 νοσηλεύτριες από το “Θεαγένειο” για να βοηθήσουν για έναν μήνα», σημείωσε ο κ. Τζελέπης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.