Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συναθλητές στην Άννα Πολλάτου, η οποία σε ηλικία 31 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε ένδειξη πένθους τα γραφεία της Ε.Γ.Ο. θα παραμείνουν αύριο κλειστά ενώ δεν θα
διεξαχθούν οι προγραμματισμένες προπονήσεις όλων των Εθνικών ομάδων
γυμναστικής.

Επιπλέον, η Ε.Γ.Ο. θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) να επιτραπεί στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν με ένδειξη πένθους τόσο στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών-εφήβων στη Σόφια (21-25 Μαΐου), όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του Ιουνίου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά και ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική το 1988, στον σύλλογο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου.

Μέλος της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ από 13 ετών, το «χρυσό κορίτσι» είχε μια μεγάλη καριέρα με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999) και το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, την ίδια χρονιά.