Δικογραφία για εξύβριση και απείθεια σχηματίστηκε σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννη Κούτρα, για το επεισόδιο που έλαβε χώρα νωρίτερα το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο φέρεται να διαμαρτυρήθηκε εντόνως σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν ελέγχους για επαιτεία. Με εντολή της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμως Κακκάλη αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί δικάσιμος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο Γ. Κούτρας κατηγορείται ότι διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν προηγουμένως για έλεγχο στην περιοχή της πλατείας ΧΑΝΘ, μετά από καταγγελία ότι στην περιοχή επαιτεί ανήλικο κοριτσάκι για λογαριασμό ενός Βούλγαρου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρεμπόδισε τους αστυνομικούς να κάνουν τον έλεγχο, εξυβρίζοντάς τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος -κατόπιν- προσήχθη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό, κάτι το οποίο έπραξαν και οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο αστυνομικοί. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό του Γ. Κούτρα βρέθηκαν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η Ελεάνα Ιωαννίδου, υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης άλλων συνδυασμών, που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα (στην πλατεία Αριστοτέλους) για να διαμαρτυρηθούν μαζί με υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προσαγωγή του.