«Είναι το άγχος, ο φόβος, λες πού θα πάω, πώς θα εξελιχθώ, τι θα αφήσεις πίσω σου εάν είσαι ανήμπορος ή βρεθείς σε καμιά μονάδα. Σε πιάνει μια απελπισία γιατί βλέπεις ότι παρατείνεται το νόσημα, σε καταστρέφει λίγο λίγο σε πάει πίσω σε πολλά πράγματα και το τρίτο είναι το αίσθημα της μοναξιάς. Σε ένα χώρο απομονωμένος δεν μπορεί να σε δει κανείς μιλάς μόνο με το τηλέφωνο, ο άλλος είναι απομονωμένος κάπου αλλού και αυτή η απομόνωση φέρνει μόνο απογοήτευση».

Ο 49χρονος λοιμοξιολόγος Ηλίας Σκοπελίτης, πατέρα ενός 8χρονου κοριτσιού, έδινε μάχη για να σώσει ζωές στην κλινική covid του Νοσοκομείου Νίκαιας. Τώρα δίνει τη δική του μάχη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Διαγνώστηκε με κορονοϊό στις 26 Σεπτέμβριου και από την περασμένη Πέμπτη νοσηλεύεται στο τμήμα που ο ίδιος παρακολουθούσε ασθενείς με κορονοϊό.

«Την έβδομη με όγδοη μέρα άρχισα να βελτιώνομαι λίγο με την έννοια ότι έπεσε ο πυρετός με τα κορτικοειδή που έχουν μπει. Όμως την ενδέκατη προς δωδέκατη ημέρα άρχισα να αντιμετωπίζω μια δυσφορία.

Είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αισθανόμουν και πολύ κομμένος με τον καινούριο πυρετό που δεν έπεφτε υπό την κορτιζόνη και αναγκάστηκα ήρθα στο νοσοκομείο».

Όσο βρισκόταν ο ίδιος σε καραντίνα στο σπίτι έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις. Όμως το περασμένο, Σάββατο διαγνώστηκε θετική στον ιό και η σύζυγος του. «Εγώ κόλλησα μέσα στο νοσοκομείο και δεν κόλλησα μόνο εγώ, νωρίτερα από εμένα είχε κολλήσει μία άλλη συνάδελφος και η προϊσταμένη του τμήματος και ακολούθησαν άλλες τέσσερις νοσοκόμες που κολλήσανε εδώ μέσα».

Για 15η μέρα ο Ηλίας Σκοπελιτης δίνει ολομόναχος μάχη με τον ιό. Τον ίδιο αγώνα επίσης μόνη δίνει και η σύζυγος του. Ο μεγάλος του φόβος είναι ο απόηχος και το στίγμα που θα αφήσει η ασθένεια στο σχολικό περίγυρο της οκτάχρονης κόρης του. «Στη γειτονιά, το παιδί όταν επανέλθουμε ήδη υπάρχουν αναφορές στο σχολείο ξέρανε οι συμμαθητές ότι ο μπαμπάς της δουλεύει στα covid και θα μας φέρει το covid μέσα στο σχολείο. Υπήρχαν κάποιες τέτοιες αναφορές φανταστείτε τώρα που το έφερε στα αλήθεια τι έχει να ακουστεί».

Ο μεγάλος φόβος των υγειονομικών έγινε πραγματικότητα για τον λοιμωξιολόγο Ηλία Σκοπελίτη. «Για εμάς τους υγειονομικούς δεν είναι μόνο ότι θα αρρωστήσουμε εμείς, είναι οι συνέπειες στην οικογένεια και στον περίγυρο και ένα πράγμα που χρειαζόμαστε δεν είναι τα λεφτά και τα ευχαριστώ και οι ζωγραφιές, κόσμο θέλουμε προσλήψεις ανθρώπους να έρθουν να δουλέψουν στο σύστημα να υπηρετήσουν τώρα στην ανάγκη όχι στα χαρτιά».

Από την πρώτη του Σεπτέμβρη λειτουργεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας κλινική Covid, χωρίς όμως όπως λέει ο Ηλίας Σκοπελίτης να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. «Είχαμε κάνει ένα πολύ καλό διαχωρισμό στην αρχή των θετικών με των μη θετικών, όμως αυτό μια Κυριακή παραβιάστηκε.

Ήρθαμε για εφημερία και βρήκαμε οκτώ θετικούς μέσα στο χώρο που έπρεπε να μην είναι θετικοί . Από εκεί και μετά έγινε αυτή η μεγάλη επέκταση των μολύνσεων».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ηλίας Σκοπελιτης προσπαθεί από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση που μοιάζει με κακό εφιάλτη, υπογραμμίζοντας πάντα την ανάγκη για ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσωπικό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.