Λίγο οι περίεργες συνθήκες που ζούμε και περιορίζουν τις εξόδους, λίγο ο μουντός φθινοπωρινός καιρός αλλά και η ανάγκη για χαλάρωση, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να διοργανώσεις μία βραδιά στο σπίτι με τις κολλητές σου. Μετά από μία κουραστική εβδομάδα στη δουλειά το μόνο που θέλεις το Σαββατοκύριακο είναι να χαλαρώσεις παρέα με τους δικούς σου ανθρώπους και να μοιραστείς όλα τα νέα αλλά και όλα όσα σε προβληματίζουν με το δικό σου «support group», που είναι το μόνο που ξέρει πώς να σου ανεβάσει τη διάθεση.

Όσο διασκεδαστικές και αν φαντάζουν τέτοιες συγκεντρώσεις, παράλληλα προβληματίζουν την…τυχερή που έχει αναλάβει να οργανώσει τη σαββατιάτικη βραδιά. Άλλωστε, το τελευταίο που θέλει κανείς είναι να περάσει το απόγευμά του στην κουζίνα. Μη σκας και μη βιαστείς να ακυρώσεις τα σχέδιά σου διότι σου έχουμε την πιο τέλεια και πεντανόστιμη λύση και μάλιστα με την υπογραφή του πιο αγαπημένου σεφ!

Η κοριτσο-παρέα θα φάει σήμερα Ταϊλανδέζικο! Πρόκειται για μία απολαυστική και γρήγορη λύση που θα εντυπωσιάσει τις καλεσμένες σου. Τα νέα Ταϊλανδέζικα γεύματα “AB Υou’ll love” Thai Edition της σειράς #WorldCuisines, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, ήρθαν για να προσφέρουν μία ευφάνταστη και παράλληλα γευστική νότα σε μια υπέροχη βραδιά.

Γιατί όμως Ταϊλανδέζικο;

Διότι είναι ένας τρόπος να κάνεις μία απλή βραδιά ακόμη πιο ξεχωριστή και συνάμα να γευματίσετε υγιεινά. Το χαρακτηριστικό της Ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι ότι αποτελείται από πιάτα γεμάτα με έντονες γεύσεις, χωρίς ιδιαίτερη βάση σε λιπαρά και κρεατικά. Γεγονός που την κάνει ιδανική επιλογή για όσες από εμάς δεν θέλουμε να τρώμε πολύ βαριά, ιδιαίτερα το βράδυ. Τα έντονα μπαχαρικά δίνουν σε κάθε πιάτο μια «εξωτική» γεύση και αναδεικνύουν υπέροχα όλα τα συστατικά.

Εμείς θα σου προτείναμε να σερβίρεις κάποιο από τα πιάτα με βάση το κοτόπουλο. Ιδιαίτερα αγαπητό ακόμη και στις πιο απαιτητικές, είναι το κοτόπουλο stir fry με noodles. Ο ιδανικός τρόπος τηγανίσματος «δένει» άρτια το κοτόπουλο με τα noodles δημιουργώντας ένα πιάτο με άκρως Ταϊλανδέζικο ταπεραμέντο! Για όσες βέβαια δεν θέλουν να πειραματίζονται και τόσο, επίλεξε κάτι πιο κλασσικό, όπως κοτόπουλο satay με ρύζι basmati. Τέλεια επιλογή ωστόσο αποτελεί και το κοτόπουλο με πράσινο κάρυ και ρύζι basmati. Όποιο πιάτο και να επιλέξεις συνόδευσε το με ένα ποτήρι κρασί ή με ένα δροσιστικό και φρουτώδες cocktail Paloma.

Ολόκληρη η σειρά αποτελείται από έξι πλούσια σε γεύση κι αρώματα Ταϊλανδέζικα γεύματα που αναδεικνύουν τη φημισμένη κουζίνα της υπέροχης αυτής χώρας και προκαλούν τον ουρανίσκο.

Το μενού περιλαμβάνει:

  • Κοτόπουλο stir fry με noodles
  • Γλυκόξινο χοιρινό με λαχανικά και ρύζι basmati
  • Κοτόπουλο satay με ρύζι basmati
  • Τηγανιτό ρύζι με αυγό και λαχανικά
  • Σαλάτα noodles με λαχανικά
  • Κοτόπουλο με πράσινο κάρυ και ρύζι basmati

Μπορείς να γνωρίσεις τα νέα γεύματα “ΑΒ You’ll love” Τhai Edition από τη σειρά #WorldCuisines από την 1η Οκτωβρίου και για περιορισμένο διάστημα στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop. Γι’ αυτό μην αργείς, σήκωσε το τηλέφωνο, κάλεσε τις κολλητές και απολαύστε παρέα ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι από την άνεση του σπιτιού σου!