Πάνω από δυο δεκαετίες ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από συγκροτημένα προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς ιστορίας, θεολογίας, οικονομίας, ιατρικής, νομικής και περιβάλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν έναν έως και τέσσερις κύκλους μαθημάτων. Οι εισηγητές των μαθημάτων είναι καθηγητές Πανεπιστημίου και καταξιωμένοι επιστήμονες, οι οποίοι παρουσιάζουν τα θέματα των μαθημάτων σε κατανοητή γλώσσα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

• Την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο ομότιμος καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ Βασίλειος Γιούλτσης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Διεπιστημονικές ερμηνείες του χρόνου: α)ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ β)ΦΥΣΙΚΗ γ)ΘΕΟΛΟΓΙΑ ».

• Την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), η καθηγήτρια Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., κ. Βασιλική Μήρτσου θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Φάρμακα και Διατροφή».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Νικόλαο Μουτσόπουλο, με θέμα: «Τα ιστορικά διδάγματα από την ανασκαφή της Βασιλικής του Αγ. Αχειλλίου».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ.Ιπποδρομίου), ο Κορμήτωρ καθηγητής Ποινικού Δικαίου του τμήματος Νομική του Α.Π.Θ., κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ιστορική εισαγωγή στο Ποινικό έλεγχο της ερωτικής ζωής».

• Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν.Αμύνης 27), ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., πρόεδρος του Φορές Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία – Αλιάκμονα κ. Θεμιστοκλής Κουϊμτζής θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Υγρότοποι πυρήνες βιοποικιλότητας και αντίστασης στην κλιματική αλλαγή».