Κρούσματα κορονοϊού σε έναν χειρούργο, δύο αναισθησιολόγους και τέσσερις νοσηλευτές στο νοσοκομείο Σωτηρία, έχει σημάνει συναγερμό στο νοσοκομείο Σωτηρία. Έκλεισε το τμήμα θωρακοχειρουργικής.

Συγκεκριμένα το Mega μετέδωσε ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το θωρακοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου έχει κλείσει, έπειτα από τα κρούσματα κορονοϊού στον χειρούργο, τους δύο αναισθησιολόγους και τους τέσσερις νοσηλευτές.

Παράλληλα, το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι 30 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αρνητικά είναι τα πρώτα τεστ που έχουν γίνει έπειτα από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Τι αναφέρει το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι με τα παρόντα στοιχεία εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», που εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή τα κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Κλινικής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.