Οι άντρες την αγαπούν γιατί γλιτώνουν το ξύρισμα και τους ερεθισμούς που το συνοδεύουν και κρύβει τις ατέλειες του προσώπου και οι γυναίκες γιατί προσφέρει το πολυπόθητο εφέ “αρρενωπού αρσενικού” στο ταίρι τους. Επειδή όμως το να αφήσεις γενειάδα είναι ένα θέμα, αλλά το να σου προσφέρει έξτρα πόντους γοητείας και αρρενωπότητας είναι κάτι διαφορετικό,, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί της. Όπως φροντίζεις για το σαμπουάν σου ή το αποσμητικό, έτσι πρέπει να φροντίζεις να διαθέτεις και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης γενειάδας. Και το βασικότερο από αυτά και πολύ εύκολο στη χρήση είναι το λάδι για γένια.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα λάδι για γένια;

Αν έχεις γένια καιρό και δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα αυτό το μικρό θαύμα τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι οι τρίχες του προσώπου είναι άγριες και σίγουρα θα έχεις συχνά φαγούρα. Σωστά; Αν πάλι αφήνεις γένια τώρα έχε υπόψιν ότι χωρίς ένα λάδι για γένια οι τρίχες θα σπάνε μεγαλώνοντας και το δέρμα θα είναι ξηρό και αφυδατωμένο. Όχι ακριβώς αυτό που είχες στο μυαλό σου όταν αποφάσισες να τα μακρύνεις.

Άρα αν θέλεις γενειάδα όμορφη που προκαλεί για χάδια, η οποία δε θα σε ζορίζει στο styling και ταυτόχρονα δέρμα ενυδατωμένο, άρα λιγότερα επεισόδια φαγούρας πρέπει να βάλεις το λάδι για γένια στη ζωή και στο ντουλάπι σου. Bonus tip: Αν αποφασίσεις να αποχωριστείς τη γενειάδα σου το υπόλοιπο προϊόν δε θα πάει χαμένο καθώς χρησιμεύει και για προετοιμασία της επιδερμίδας πριν το ξύρισμα. Καλό;

Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά το λάδι για γένια;

Αρχικά πρέπει να γίνει μέρος της ρουτίνας σου, δε θα δεις πραγματικό αποτέλεσμα με περιστασιακή χρήση. Αντί να περιμένεις δηλαδή να παρατηρήσεις ξηρότητα στο δέρμα ή στα γένια, φρόντισε την ενυδάτωση τους εξαρχής. Καλό είναι πριν τη χρήση του να πλένεις τη γενειάδα με χλιαρό νερό και σαμπουάν για γένια μέχρι 2-3 φορές την εβδομάδα. Στεγνώνεις ταμποναριστά χωρίς να τρίβεις για να αποφύγεις ερεθισμούς και σπασίματα της τρίχας. Το ιδανικότερο τελείωμα είναι να στεγνώσεις τη γενειάδα με πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία αφού τη χτενίσεις. Έτσι το λάδι για γένια θα διεισδύσει τέλεια και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

Τι να προσέξω κατά την επιλογή λαδιού για γένια;

Υπάρχουν πολλές επιλογές, ωστόσο τα λάδια που περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως το έλαιο αβοκάντο κάνουν θαύματα όχι μόνο στα ταλαιπωρημένα γένια αλλά και στην επιδερμίδα. Bonus tip: Βοηθά στη μείωση των καφέ κηλίδων. Επίσης, πρόσεξε και το άρωμά του, το οποίο πρέπει να σου ταιριάζει και να μην έρχεται κόντρα με την κολώνια σου.

Εμείς αγαπάμε το λάδι γενειάδας Proraso beard Oil wood & spice που βρίσκουμε στο Men’s Care σε super τιμή, που μαλακώνει και προστατεύει τις μεγάλες τρίχες, ενώ παράλληλα στρώνει τις πιο κοντές και ατίθασες τρίχες της γενειάδας. Η σύνθεση του μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έλαιο αβοκάντο για ενυδάτωση, άρωμα κεδρόξυλου και μεσογειακών εσπεριδοειδών που προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας. Μερικές σταγόνες από το λάδι γενειάδας Proraso beard Oil wood & spice αρκούν για την επιδιόρθωση και την αναζωογόνηση ακόμα και για τις μεγαλύτερες γενειάδες αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας. Θα το βρείτε σε γυάλινη συσκευασία των 30ml με ένα πρακτικό δοσομετρητή με σταγόνες.

Η Proraso είναι μία από τις πιο γνωστές μάρκες περιποίησης γενειάδας και αυτό το λάδι για γένια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα. Μαλακώνει και δυναμώνει την τρίχα της γενειάδας, την κάνει να φαίνεται πιο πλούσια και ενυδατώνει το δέρμα κάτω από αυτή.

Ανακαλύψτε το Proraso beard Oil wood & spice  αλλά και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης γενειάδας Proraso στο Men’s Care