Είναι αποφασισμένοι να ασχοληθούν με τα κοινά, παρότι έχουν ακούσει πολλά σχόλια για την επιλογή τους να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Έχουν δώσει τη μάχη τους στο σανίδι και στο τραγούδι και τα έχουν καταφέρει σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, όμως, ξέρουν ότι η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί θυσίες και προπάντων την στήριξη και την υποστήριξη των πολιτών.

Στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές αρκετοί είναι αυτοί από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου, της μουσικής και γενικότερα της showbiz που θα διεκδικήσουν την ψήφο σας…

Ας δούμε όμως κάποιους εξ αυτών

Η Βάνα Μπάρμπα βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα. Η γνωστή ηθοποιός, όπως λένε συνεργάτες της, κατεβαίνει με το συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου.

Έχει αρχίσει ήδη τον αγώνα της για τις δημοτικές εκλογές. Και αυτό που ξέρουμε, είναι ότι καθημερινά βρίσκεται στο δήμο για να ενημερώνεται για τα προβλήματα που υπάρχουν. Κι έχει καθημερινή επαφή με τους πολίτες, από τους οποίους το Μάιο θα ζητήσει την ψήφο τους.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, εδώ και καιρό έχει αφήσει το θέατρο, για να ασχοληθεί με το δήμο της Στυλίδας. Και η απόφασή του αυτή τον δικαίωσε αφού οι πολίτες, με την ψήφο τους, τον εξέλεξαν δήμαρχο.

Η νέα προεκλογική περίοδος για τον Απόστολο Γκλέτσο άρχισε με συγκεντρώσεις των υποψηφίων με το συνδυασμό του σε ένα χωράφι με ελιές έξω από τη Στυλίδα. «Μου αρέσει να προσφέρω στον κόσμο», λέει όταν τον ρωτούν γιατί συνεχίζει να ασχολείται με τα κοινά. Και συμπληρώνει τονίζοντας ότι με τις πράξεις του και τη στάση του απέναντι στην Πολιτεία έχει αποδείξει ότι ο δήμος για εκείνον δεν είναι «μόδα».

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται όμως και ο Λευτέρης Πανταζής. Ο γνωστός τραγουυδιστής γυρίζει στις πλατείες και τις καφετέριες για να ενημερώσει τους κατοίκους της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης ότι διεκδικεί μια θέση ως δημοτικός σύμβουλος. Όταν τον ρωτάς γιατί θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά, ξεκαθαρίζει ότι σιχαίνεται τη λέξη «επαγγελματίας πολιτικός». Το μόνο που τον ενδιαφέρει, λέει, είναι να σταθεί δίπλα στον πολίτη.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον ανεξάρτητο και ανανεωτικό συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία πολιτών Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης του Γιώργου Θωμάκου στην Κηφισιά. Όταν την ρωτάς για την απόφασή της αυτή, δηλώνει πολύ χαρούμενη και έτοιμη να δώσει τη μάχη της για το συμφέρον των πολιτών.

Εκτός από τους προαναφερόμενους, υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες που είναι έτοιμοι να ασχοληθούν με τα κοινά. Άλλωστε, η ιστορία έχει αποδείξει ότι στην πολιτική τα προβεβλημένα πρόσωπα χρειάζονται πάντοτε για τα κόμματα που αποζητούν περισσότερες ψήφους.