Δυναμική συμμετοχή είχε η Περιφέρεια Αττικής στις εκδηλώσεις προβολής τουριστικών προορισμών και ελληνικών προϊόντων, που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες, από 31 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2014.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου, με αρμοδιότητα των χωρών BENELUX και σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας, κ. Άννα Παπαδημητρίου παρουσίασε στους διαπιστευμένους ευρωπαίους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες που παραβρέθηκαν στο Press Club Brussels Europe, την Αττική και τα νησιά της ως ένα μοναδικό city break προορισμό.

Η παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής «άνοιξε» τις παρουσιάσεις των ελληνικών τουριστικών προορισμών των δεκατριών διοικητικών περιφερειών της Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί για το διήμερο. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το ευρύ φάσμα τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Αθήνα, η Αττική και τα νησιά της, ικανό να καλύψει τις ανάγκες του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επισκέφτηκαν το χώρο της Περιφέρειας Αττικής, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα μοναδικά φιστίκια Αιγίνης και το εκπληκτικό μέλι Μεθάνων, μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ τους μοιράστηκε προωθητικό υλικό που αφορούσε στο σύνολο του προορισμού.

Η κα Άννα Παπαδημητρίου, στην παρουσίαση αυτή, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Αττική είναι ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πρόσφατες έρευνες που εμφανίζουν την κίνηση ξένων τουριστών στην Αθήνα, την Αττική και τα νησιά της να παρουσιάζει σημαντική άνοδο. Η Αττική προσφέρει μια μοναδική μίξη πολιτισμού, γαστρονομίας, καλοκαιρινών διακοπών, αγορών και ψυχαγωγίας, που θα γεμίσει με μοναδικές εμπειρίες κάθε ταξιδιώτη, ανεξάρτητα από το είδος τουρισμού που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έως τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για μια μοναδική απόδραση. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες και τουριστικές υποδομές, που διασφαλίζουν τις βέλτιστες συνθήκες διαμονής, τότε έχουμε τον τέλειο συνδυασμό. Σας καλώ λοιπόν να γίνεται αρωγοί σε αυτή την προβολή, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες σας, να βιώσουν από κοντά αυτή τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, επισκεπτόμενοι την Αθήνα, την Αττική και τα πανέμορφα νησιά της».