Μία μητέρα που βρέθηκε στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά της μάσκας στα σχολεία, επιμένει ότι θα γίνει αποχή και πως είναι κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η Μαρία Θεοχαρίδου μίλησε στο MEGA λέγοντας αρχικά: «Δεν είμαστε κατά της μάσκας, αλλά της υποχρεωτικής χρήσης. Δεν υπάρχει κίνημα, είμαι μία μαμά μόνη της που μαζευτήκαμε με άλλους γονείς και 8.000 κατεβήκαμε στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε κατά του εμβολίου του κορονοϊού -όχι όλων των εμβολίων- και κατά του δειγματοληπτικού ελέγχου στα παιδιά μας χωρίς την ενημέρωσή μας».

Ερωτηθείσα για το αν θα στείλει το παιδί της στο σχολείο, απάντησε: «Θα κάνουμε αποχή, δεν θα στείλουμε καθόλου τα παιδιά μας στο σχολείο».

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί ζουν με αγωνία, καθώς καθημερινά λαμβάνουν επιστολές από γονείς που τους προειδοποιούν ακόμα για την στάση που θα κρατήσουν.

Το MEGA δημοσίευσε μία από αυτές τις επιστολές η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:«Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμούμε να θέσουμε τη σωματική και τη ψυχική υγεία των ανήλικων τέκνων μας σε κίνδυνο, σεβόμενοι απόλυτα το δικαίωμα στο σώμα τους και την προσωπικότητά τους. Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές.

Σε περίπτωση που διευθυντής σχολείου αποκλείσει ανήλικο από την πρόσβασή του στο δημόσιο σχολείο, ή προπηλακίσει ή εκβιάσει τον γονέα του με αφορμή την μάσκα ή άλλο υγειονομικό μέτρο, σας ενημερώνουμε ότι θα ειδοποιηθούν πάραυτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υμείς ώστε να στηλιτευτούν αυτές οι πρακτικές αποκλεισμού άπαξ και δια παντός».