Μετά το κύμα υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Για σήμερα Παρασκευή 04/09, η ένταση των βορείων ανέμων στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο θα φτάσει τα 7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο τα 8 μποφόρ, όπως εμφανίζεται στο Χάρτη 1.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.

Όπως διακρίνεται στο Χάρτη 2, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε Κεντρική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στη Νότια Κρήτη, στα νησιά του Ιονίου και στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.