Δενδροφύτευση στο Πάρκο του Αεροπόρου πραγματοποιεί αύριο, Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 11:00 ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθελοντική Μαθητική Ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Καλαμαρί».

Η εθελοντική πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 ετών από την ίδρυσή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Καλαμαρί» και στηρίζεται από την Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

«Η πόλη μας έχει ελάχιστο πράσινο για κάθε κάτοικο. Το γνωρίζουμε και ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις θέλουμε να ενισχύσουμε την πεποίθηση των νέων ότι η πόλη είναι ο καθένας μας και μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη», σημειώνει η πρόεδρος της διοργάνωσης Μαρία Πασχαλίδου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές μαθητές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα πραγματοποιήσουν συμβολική φύτευση 12 δενδρυλλίων αντιστοιχώντας κάθε ένα από αυτά σε μία από τις δεκαετίες λειτουργίας και δράσης της Σχολής.

«Για ακόμη μια φορά συνεργαζόμαστε με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης μας για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε:
«Tο Καλαμαρί στα 120 χρόνια της ιστορίας του έχει ταυτιστεί με την ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης και η συνεργασία μας αυτή σηματοδοτεί την πραγματική διάθεση και βούληση για εξωστρέφεια την οποία υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση του Δήμου. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε την δύναμη και ιδίως την σημασία της παρουσίας μορφωτικών αρχών του εξωτερικού στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία».

H εθελοντική πρωτοβουλία στηρίζεται από την Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: e-saloniki.gr