Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τα οποία καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα επανέφεραν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Μαγιορκίνης και ο κ. Χαρδαλιάς έκαναν την εμφάνιση τους ξανά στους δέκτες.

Κατά την ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε: «Σε κάθε φάση λέμε καθαρά και ανοιχτά ποια είναι η κατάσταση. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει κρίνονται από όλες αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι τα πραγματικά στοιχεία. Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη καθώς: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας» το οποίο περίμεναν.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στα νησιά με αυξημένο φορτίο ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πόρο και στον Αμπελώνα και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους που πειθάρχησαν στα μέτρα.

Για το άνοιγμα του τουρισμού και κατά πόσο αυτό ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως: «Τα στοιχεία δεν δείχνουν κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε πως όπου τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων πάρθηκαν άμεσα μέτρα.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε» είπε και αναφέρθηκε και στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν. «Τέτοιες θεωρίες όχι μόνο υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια αλλά μπορούν να αποβούν και μοιραίες. Αντιλαμβάνομαι πως μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας υπάρχει κούραση, ο ιός όμως δεν κουράζεται» τόνισε φανερά ενοχλημένους από όσα κυκλοφορούν.