Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού για τη μείωση της επιχορήγησης στις αθλητικές ομοσπονδίες πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΚΝΕ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, «η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΚΝΕ, γίνεται για να εκφραστεί η αντίθεσή μας -και με αυτό τον τρόπο, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες- στη νέα περικοπή των επιχορηγήσεων στο σωματειακό αθλητισμό» δήλωσε ο, στην.

«Ουσιαστικά αυτή η νέα περικοπή οδηγεί σε λουκέτο το σωματειακό αθλητισμό στη χώρα μας, που πέρα από τις ευθύνες που υπάρχουν σε σχέση με τις Ομοσπονδίες, το κρίσιμο είναι ότι μετατρέπεται πλέον ο αθλητισμός, το δικαίωμα αυτό, σε εμπόρευμα, στο πλαίσιο μιας πολιτικής, που δεν αφορά μόνο το σωματειακό αθλητισμό, αφορά τους δήμους και την ανταπόδοση για την παροχή οποιασδήποτε αθλητικής υποδομής», ανέφερε ο κ. Σοφιανός, προσθέτοντας ότι «αφορά τα σχολεία, που μειώνεται η ώρα Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα. Αφορά συνολικότερα αυτό το δικαίωμα, στην άσκηση για όλο το λαό, που λέει και το σύνθημα, το οποίο η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ ουσιαστικά το καταργεί».