Έκτακτα μέτρα στον Πόρο: Μάσκα παντού, περιορισμοί στο ωράριο καταστημάτων, τέλος στα πάρτι και συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα

Νέα περιοριστικά μέτρα μετά από σύσκεψη Χαρδαλιά, Τσιόδρα και Παπαγεωργίου


ΕΛΛΑΔΑ
21:32
06/08/2020
Έκτακτα μέτρα στον Πόρο: Μάσκα παντού, περιορισμοί στο ωράριο καταστημάτων, τέλος στα πάρτι και συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα
38
loading

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τον Πόρο στην προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα για τον Πόρο.

Αναλυτικά τα νέα έκτακτα μέτρα:

 • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
 • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
 • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
 • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί  κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες  ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Κορονοϊός: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο δήμος για τον Πόρο

Ο δήμαρχος Πόρου ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στο νησί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Μέσα σε αυτά τα μέτρα είναι η ανάκληση των αδειών παράτασης της λειτουργίας των μουσικών οργάνων μετά τις 11 το βράδυ σε καφέ - μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ απαγορεύεται η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους χώρους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου, Γιάννη Δημητριάδη, στο Facebook: «Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο νησί μας και δεδομένων των οδηγιών που έχουν απευθυνθεί από τους αρμόδιους φορείς σε όλους τους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της αυξημένης επικινδυνότητας διάδοσης της νόσου την τρέχουσα περίοδο, ενημερώνουμε ότι με κατεπείγουσα Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία σήμερα το μεσημέρι, επικαιροποιήθηκαν τα ειδικά τοπικά μέτρα που έχει καθορίσει με πρωτοβουλία του ο Δήμος μας προς αποφυγή διάδοσης της νόσου:
Α. Λειτουργία Δήμου: Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται μόνο ηλεκτρονικά ή κατόπιν ραντεβού σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το διοικητικό προσωπικό του Δήμου θα εργάζεται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ το προσωπικό των τεχνικών και κοινωνικών υπηρεσιών θα εργάζεται μόνο εκτός κτηρίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές οδηγίες των αρμόδιων αιρετών.
Β. Επισκεψιμότητα δημοτικών κτηρίων και χώρων: Απαγορεύεται η είσοδος κοινού σε όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά κτήρια, στις Παιδικές Χαρές και στις δημοτικές τουαλέτες.
Γ. Διενέργεια ελέγχων: Το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου θα συνεχίσει να διενεργεί περιοδικούς ελέγχους αναφορικά με την χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να βεβαιώνεται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και αντίστοιχο αίτημα απευθύνεται στις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές.
Δ. Συνάθροιση κοινού: Προς αποφυγήν συνάθροισης κοινού, α) ανακαλούνται όλες οι άδειες παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά τις 11:00μμ σε καφέ-μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία και β) απαγορεύεται η διενέργεια λιτανειών και λατρευτικών εκδηλώσεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.
Ε. Οι διαδικασίες διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων, καθώς και κάθε οδηγία και επικοινωνιακή δράση που αφορά στην χρήση μέσων ατομικής προστασίας, σε απολυμάνσεις και γενικότερα στην τήρηση μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, εξακολουθούν να ισχύουν όπως περιγράφονται στις Αποφάσεις Δ.Σ. 39/19.3.2020 και 61/2.6.2020».

Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα με το επικίνδυνο άλμα των κρουσμάτων: Μεγάλη διασπορά και νέα μέτρα στο τραπέζι

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Ελλάδα φάνηκε ότι η μάχη θα είναι μεγάλη, δύσκολη και... μακροχρόνια. Ο κορονοϊός «εξαπλώνεται» καθημερινά σε όλη τη χώρα και η ανησυχία πολιτών και επιστημόνων είναι στο κόκκινο.

Σήμερα 6/8 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 κρούσματα στην Ελλάδα και όσον αφορά τις νέες περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι... η δεύτερη χειρότερη μέρα με πρώτη την 21η Απριλίου με 156 νέα κρούσματα.

Αυτό, ωστόσο, που ανησυχεί περισσότερο τις Αρχές είναι ότι:

 • εντοπίζονται αρκετά ορφανά κρούσματα στην κοινότητα,
 • το R είναι κοντά στο ένα και όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα
 • και η διασπορά του ιού.

Όπως αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι, η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει «πέσει» με τους νέους να είναι αυτοί που κινούν τα νήματα του κορονοϊού.

Και μπορεί μόλις πριν από δύο μέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοίνωσε νέα μέτρα που να αφορούσαν τη χρήση της μάσκα, όμως όπως όλα δείχνουν, θα έλθουν νέα μέτρα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Πού εντοπίστηκαν τα σημερινά νέα κρούσματα:

 • 11 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
 • 40 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
 • 38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
 • 2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
 • 2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
 • 4 στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
 • 3 στην Π.Ε. Ηλείας,
 • 1 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
 • 2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
 • 2 στην Π.Ε. Καβάλας,
 • 3 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
 • 1 στην Π.Ε. Κιλκίς,
 • 1 στην Π.Ε. Κοζάνης,
 • 3 στην Π.Ε. Κορινθίας,
 • 9 στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα 8 αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης
 • 14 στην Π.Ε. Λάρισας,
 • 2 στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου
 • 3 στην Π.Ε. Πέλλας,
 • 1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
 • 3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
 • 1 στην Π.Ε. Χανίων.

Δεκαπενταύγουστος όπως Πάσχα; Στο τραπέζι μέτρα για τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα και με τη συμμόρφωση των πολιτών στα υφιστάμενα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, να ληφθούν και άλλα μέτρα, ιδιαίτερα όσον αφορά στις εκκλησίες, το Δεκαπενταύγουστο, αντίστοιχα με το Πάσχα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα λάβει η κυβέρνηση έκτακτα μέτρα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, όπως έγινε το Πάσχα, και συγκεκριμένα εάν θα υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί, όσον αφορά σε εκκλησίες και λιτανείες, προς αποφυγή συνωστισμού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα πάρουμε όποια μέτρα χρειάζεται σε συνεννόηση με τους ειδικούς. Πηγαίνουμε μέρα μέρα. Αυτη η εβδομάδα είναι κρίσιμη, είναι εβδομάδα αφύπνισης.

Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Εάν χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, θα το δούμε μετά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός προχώρησε στην καθιέρωση τακτικών τηλεδιασκέψεων  με τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, συναρμόδιους υπουργούς  και κυβερνητικά στελέχη και αυτή τη βδομάδα κρίθηκε αναγκαίο να χτυπήσει η καμπάνα του κινδύνου ακόμη πιο δυνατά.

Ανακοίνωσε δε ότι αύριο στη μία το μεσημέρι, ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπου θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων, που θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου αναμονής, αλλά και που θα περιορίσει τον συνωστισμό, στην προσπάθεια μείωσης της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

«Η κυβέρνηση νοιάζεται για την καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε ο κ.Πέτσας και προειδοποίησε: «Η μάχη για τον κορονοϊό θα συνεχιστεί για μήνες. Είναι μια μάχη η οποία δεν θα κριθεί οριστικά παρά μόνον όταν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εισηγήσεις για άνοιγμα προς άλλες χώρες, καθώς παρατηρείται έξαρση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Και επισήμανε ότι τοπικά lockdown έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί θα ξαναλάβουμε και τέτοια μέτρα».

Γιαμαρέλλου: Θα φοράμε όλοι μάσκα – Αντισηπτικό ανά μισή με μία ώρα

Τη σημασία της χρήσης μάσκας κατά της διάδοσης του κορονοϊού επισήμανε ακόμα μια φορά η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Θα φοράμε όλοι μάσκα, θα το πάρουμε απόφαση, είναι μέτρο που προφυλάσσει εμάς και τους άλλους. Σήμερα φτάσαμε να λέμε ότι αν όντως ο κόσμος μπορούσε να φορεί συνεχώς μάσκα θα εξαφανιζόταν το πανδημικό κύμα... Το ανακοίνωσε ο διευθυντής του Κέντρου Νοσημάτων στην Άτλαντα στα μέσα Ιουλίου» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις πριν από μια εβδομάδα, ακόμα κι αν ο ιός μεταδοθεί σε κάποιον που φοράει μάσκα, θα νοσήσει πολύ ελαφρά ή θα είναι ασυμπτωματικός.

«Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό ανά μια ώρα, μισή ώρα, και να κρατάμε αποστάσεις, αποστάσεις και σε εξωτερικούς χώρους» ανέφερε.

Για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου είπε ότι μπορεί να γίνουν, αλλά με λίγο κόσμο, αλλά θα χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες μέρες.

«Είμαι αισιόδοξη να πιστεύω ότι μπορεί να μην έχουμε έρθει στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, και αν δεν προσέξουμε μπορεί να φτάσουμε στο δεύτερο κύμα. Η ανησυχία είναι ότι πολλά κρούσματα είναι διάσπαρτα και ορφανά, δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατηθούν».

Ποια είναι τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Την ανησυχία του αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ παράλληλα εστίασε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και στην αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Λόγω όμως την αυξητικής τάξης που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα οι κυβερνητικοί και παράγοντες της Υγείας περιμένουν να περάσει ο Αύγουστος έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής πάντως, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο τα παιδιά να εισέρχονται στη σχολική αίθουσα αφού πρώτα έχουν φορέσει τη μάσκα τους.

Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη αλλά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να είναι αυξημένα ενώ το δεύτερο είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας -όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων-, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.

Ανήσυχος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και εστιάζοντας στα σχολεία είπε: «Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν έναν χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί.

Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία».

«Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια πιο δύσκολη από αυτή που έγινε την άνοιξη. Υπάρχει συνεχείς στοχοποίηση των νέων. Δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πρέπει να πάνε σε πάρτι. Δεν θα επιτύχουμε αυτό που θέλουμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά και το εμβόλιο απέχει μερικούς μήνες. Με ψυχραιμία πρέπει να σκεφτούμε τι έγινε την άνοιξη» συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία μίλησε επίσης για τα σχολεία επισημαίνοντας: «Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει».

Με αυτή του τη δήλωση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία»

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα τα οποία θα παρθούν».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί.

*Οι φωτογραφίες είναι αρχείου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

38
σχόλια
 1. avatar η λιστα που

  εχετε δεν αναφερει ποσα κρουσματα υπαρχουν στον πορο

 2. avatar Ιερές αγελάδες των διακοπών της νομενκλατούρας

  Σιγά μην κάνουν το ίδιο σε Μύκονο Σαντορίνη. Οι διακοπές των μελών του κόμματος και των ξένων κομμάτων δεν πειράζονται ούτε με στοιχεία ούτε με μέτρα. Το πολύ κανένα μπαράκι.Ακόμη κι αν το πληρώσει όλη η Ελλάδα.

 3. avatar Σπύροs

  Κάντε καμιά βόλτα από την ομόνοια,μη πάτε όμωs βράδυ εκτόs κι αν έχετε νόμιμη άδεια οπλοκατοχήs,πηγαίνετε το απογευματάκι.Εκεί να δείτε τήρηση αποστάσεων και μάσκεs.To ίδιο και σε άλλεs περιοχέs του κέντρου.Αλλά εκεί βρίσκονται οι επενδυτέs του Σόροs και δε τουs αγγίζει κανείs.Α ρε δούλεμα που πέφτει.

 4. avatar Αλεξ11

  Η κοροϊδία ξανά έρχεται.γτ δεν κάνουν αυτό που θέλουν να μας καταντήσουν Προβατά κ να μας σφάξουν να τελειώνει η ιστορία το πάνε σιγά σιγά

  1. avatar Εσύ πάντως

   είσαι ήδη πρόβατο.
   Δείτε όλους αυτούς τους τύπους σαν το μάγκα από πάνω τον Αλεξ11!
   Αν το 11 αναφέρεται στην ηλικία σου, τα παίρνω όλα πίσω. Θα εξηγούσε και αυτά που γράφεις, αλλά σε μπορεί να είστε όλοι 11 χρόνων.
   Ας ξαναμιλήσει όμως κάποιος για την περιβόητη εξυπνάδα του έλληνα και θα δει.
   Εξυπνάκιας ο έλληνας και εν πολλοίς ηλ***ιος.
   Πωωω, η απογοήτευση είναι ανείπωτη.

  2. avatar Εσύ μην ανησηχείς δεν σε σφάζουν.

   Που θα ξαναβρούν δείγμα τόσο υψηλής διανοήσεις για παρατήρηση ; Πουθενά.

 5. avatar admiral 75

  απο τοτε που ανακαλυφθηκε ο κορονοιος χασαμε τις αλλες ασθενειες.Την προηγουμενη εβδομαδα το χρεος ξεπερασε το 200% του ΑΕΠ ,στο μνημημονιο μπηκαμε με το 110% του ΑΕΠ,συζητανε για την συνδιοικηση του αιγαιου αλλα ολοι θα ασχοληθουμε με τον κορονοιο.Και απο οτι φαινεται υπαρχουν πολλοι προθυμοι.

  1. avatar @admiral 75

   1.
   Στα μνημόνια μπήκαμε λόγω πρωτογενούς ΕΛΛΕΊΜΜΑΤΟΣ όχι λόγω χρέους. Καταλαβαίνεις τη διαφορά; ΜΠΑ!
   2.
   Συνδιοίκηση του Αιγαίου;;
   Είναι να αναρωτιέται κανείς τι έψησε τα μυαλά σας.
   Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας και όλοι οι υπουργοί του έχουν δεσμευτεί ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ προς την Αντιπολίτευση ΣΎΣΣΩΜΗ και τους πολίτες, με ΟΛΕΣ δηλώσεις τους και με ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΌ τρόπο ότι το ΜΟΝΟ προς συζήτηση με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ,
   πως ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ότι μπορούν μετά να βγουν και να τα πάρουν ΠΙΣΩ; Θα πουν:
   `` ε, παιδιά, ξέρετε κάναμε λάθος υπολογισμούς στο κομπιουτεράκι. Θα δώσουμε το ΜΙΣΟ Αιγαίο στους φίλους μας τους Τούρκους,
   ΔΕ ΣΑΣ ΠΕΙΡΆΖΕΙ, Ε?``
   Είναι δυνατόν να είσαστε τόσο η****οι ή μήπως απλά θέλετε να ξεχωρίζετε δια της ηλι******τας;
   3.
   Πολλούς πρόθυμους;
   Να ρωτήσουμε τι έχουν να πουν οι 700.000 νεκροί που παρότι οι χώρες τους επέβαλαν ΣΚΛΗΡΑ περιοριστικά μέτρα,
   παρότι πολλοί απ αυτούς ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ σαν κι εσένα,
   τώρα είναι δύο μέτρα κάτω απ το έδαφος.
   Ένας κάθε 15 δευτερόλεπτα απο τον ιό, as we speak.

 6. avatar ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΑΣ

  ειμαι σιγουρος οτι και αυτη την φορα η κυβερνηση Μητσοτακη θα τα καταφερει να ελεγξη την κατασταση. Κυριακο προχωρα, σε εμπιστευομαστε. κανε οτι ειναι απαραιτητο να γινει. Μαζι σου δυνατα

  1. avatar Αφού άφησε την κατάσταση να γλιστρήσει στο γκρεμό επιτρέποντας τη χαλάρωση

   τώρα προσπαθεί να τη μαζέψει όπως όπως. Αναγκαστικά λοιπόν μαζί του ... αλλά δεν εμπιστευόμαστε. Έχει δημιουργήσει προηγούμενο και έχει υποπέσει σε λάθη που στοιχίζουν ζωές και χρήμα.

   1. avatar @Αφού άφησε την κατάσταση

    Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι δε μπορούμε να έχουμε κλειστή την οικονομία και ότι πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει;
    Δε χρειάζεται να είσαι Νομπελίστας για να το καταλάβεις αυτό.
    Περίπου το 30% της οικονομίας μας στηρίζεται στον τουρισμό.
    Τους μήνες της καραντίνας ΠΡΙΝ ανοίξει ο τουρισμός, οφείλαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να καταλάβουμε ΔΥΟ πράγματα:
    - πως προστατευόμαστε από τον ιό,
    - και πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μείνουμε ένα και ΠΛΈΟΝ χρόνο σε καραντίνα.
    Προφανώς δεν έμαθες τίποτα από τα δύο.
    Είναι να αναρωτιέται κάποιος...

    1. avatar Το παραμύθι του τουρισμού

     20% ήταν στο ΑΕΠ τις καλές χρονιές. Φέτος κάτω από 10%. Πρέπει να είναι τελείως ανεγκέφαλος ή αυτοκτονικός κάποιος αν πιστεύει ότι για το 10% του ΑΕΠ θα διαλυθεί το 90%. Η χώρα θα γεμίσει κρούσματα, θα κλείσουν όλοι οι κλάδοι και η οικονομία όχι μόνο δεν θα πάρει ανάσα αλλά θα καταρεύσει.

 7. avatar Ellraiser

  Γιατι ειδικα στο Πορο θα με εξηγησει καποιος?

  1. avatar Ελα ντε…

   Ποσα βρηκαν?
   Κ με τη μια??

 8. avatar Για πεταμα!

  Το θεατρο του παραλογου ζουμε! Γαμοι 100 ατομα αλλα τα πλοια 80% πληρότητα!εμ βεβαια ομως! Τα κεντρα δεξιωσεων δεν τα διοικουν εφοπλιστες..

  1. avatar Από τις εκδηλώσεις του είδους

   έχουμε πρόσφατα επιβεβαιωμένα συνεχόμενα περιστατικά υπερμετάδοσης που αύξησαν τα κρούσματα απότομα διασπείροντας μάλιστα τον ιό και σε άλλες περιοχές της χώρας. Να αφήσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ως έχουν οι εκδηλώσεις αυτές εκτοξεύοντας τα κρούσματα σε αριθμούς μη διαχειρίσιμους για να μην κατηγορηθούν ότι θίγουν τους επιχειρηματίες των δεξιώσεων επειδή δεν είναι μεγέθους οικονομικής επιφάνειας εφοπλιστών ?

 9. avatar Λουκι

  Άποψη μου είναι ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν το ιό απλούστατα γιατί δεν έχουν συμπτώματα δε βήχουν δε φτερνιζονται. Αντίθετα τα άτομα που το περνάνε βαριά πχ οι ηλικιωμένοι βήχουν και μεταδίδουν τον ιό παντού. Παράδειγμα ο Πόρος. Στη Μύκονο δεν έχει πάνω από 10 κρούσματα. Άρα, τα μέτρα πρέπει να προσανατολιστούν στο περιορισμό κίνησης των ανθρώπων με πρόβληματα υγείας για την δική τους προστασία για αποφυγή ταλαιπωρίας των υγιών ατόμων με καραντίνα κλπ αλλά κ για να σωθεί η οικονομία. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσουν τις διακοπές τους φέτος οι ηλικιωμένοι. Για το καλό όλων μας οι παππούδες καραντίνα 14 ημέρες κ παπαλα ο κορονοιος. Οι ευπαθείς ομάδες γίνονται εστίες υπερμεταδοσης όχι ο συχρωτισμος. Στη Μύκονο τρίβεται ο ένας πάνω στον άλλο και δεν τρέχει τίποτα. Στα γηροκομεία από τον αέρα φεύγουν σαν τα κοτόπουλα .

  1. avatar @Λουκι

   Μόλις έκανες το τεστ βλ****ας οικειοθελώς: possitive.
   Πανηγυρικά!

  2. avatar Η ιατρική άποψη του καθενός …

   δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανένα υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπό και συνεπώς ότι συμπέρασμα απορρέει από αυτή.

  3. avatar αστο μεγαλε εε

   Πως φαινεται οτι κοιτας μονο αυτο που σε συμφερει.
   Το πιο πιθανο οτι εισαι επαγγελματιας της Μυκονου και μπηκες να πεις την ακυρη εξυπναδα σου.

   Αντιθετα με τα λιγα που αντιλαμβανεσαι οι νεοι μια χαρα κολανε τον ιο και τον μεταδιδουν, σχηματιζοντας ετσι μια αλυσιδα που θα φτασει σε μεγαλους και ευπαθεις ομαδες λιαν συντομως.

   Το οτι δεν \"εχουμε\" κρουσματα στη Μυκονο και την Παρο, Σαντορινη κλπ ειναι γιατι δεν τα ανακοινωνουν επισημα. Εχουν και παραέχουν, και υπαρχει αρκετοι που ειναι ευπαθεις στα νησια.

   Στο κεντρο υγειας Παρου ανεπισημα εχουν γινει γνωστα πανω απο 50 κρουσματα. Και ολος ο κοσμος λεει ειναι πολυ περισσοτεροι.

   Ο Πορος ειναι ενα μικρο νησι που κυριως πανε μεγαλυτεροι και απο μονοι τους θα μαζευτουν να ακολουθησουν τα μετρα. Για εφαρμοσε τα αυτα στην Παρο, δεν γινεται. Κι ομως αυτο πρεπει να γινει για να μην εχουμε την κριση του αιωνα απτο φθινωπορο.
   Αλλα για την τσεπη ορισμενων κλαδων θα την πληρωσει ολη η χωρα, ετσι οπως γινεται παντα.

   Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χάσουν τις διακοπές τους φέτος οι ΝΕΟΙ, που ως επι το πλειστον εχουν μαθει σε ενα περιβαλλον αυθαιρεσιας και ατιμωρισιας, πραγμα που καθιστα το αυριο επιρεπες στην παραβατικοτητα, συνεχιζοντας ετσι την καφριλα του ελληναρα.

 10. avatar PANKO

  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ...
  ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ...
  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ...
  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ...
  ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ...

  1. avatar Τσιτος

   Αυτά κάνει η κιτινοβασία,άρρωστα παιδιά.

  2. avatar @PANKO

   Τι ζώο είσαι εσύ, γιδομόσχαρο ή αγελαδοπρόβατο;
   Αυτό που λέμε παραμορφωμένος!

  3. avatar Δεν γνωρίζω την μητρική σου γλώσσα

   Υπάρχει κανείς να μας κάνει μετάφραση να δούμε τι λέει ο γίδης ?

   1. avatar Τσιτος

    Έπεσε σε ατζαμή κτηνίατρο και υποφέρει.

 11. avatar kjgkjgk

  Αυτο που με νευριαζει περισσοτερο με αυτη την αστεια κυβερνηση ειναι οτι δεν υποχρεωνει τον εοδυ να πει σε ποιες περιοχεσ εντοπιζονται τα κρουσματα. Το \'Αττικη\' δεν μου λεει τιποτα.... Ποσα δηλαδη ειναι στον Πορο και τους αναγκαζουν σε τοπικη καραντινα;

  1. avatar @kjgkjgk

   12 κρούσματα στον Πόρο.
   Πληθυσμός: ~4.000
   Αναλογικά είναι σα να έχεις 15.000 (!!!) κρούσματα σε ΜΙΑ ΜΕΡΑ στην Αθήνα.
   Σε κάλυψα;;

  2. avatar Τουλάχιστον να έδειναν μια υποφερτή λογικά εξήγηση

   γιατί δεν ανακοινώνουν λεπτομερώς τις περιοχές των κέντρων μεγάλων πόλεων που υπάρχουν κρούσματα να μην υποθέτουμε και εμείς δικαίως οτιδήποτε... Πολλά ζητάμε μάλλον και δεν νομίζω να υπάρχει και κανείς από αυτούς να το ακούσει ή κάποιος έστω να τους τα μεταφέρει.

  3. avatar Ίσως να μην θέλουν να μπουν σε λεπτομέρειες

   όπως περιοχές του κέντρου.., εθνικότητες ... για να δημιουργήσουν περισσότερα ζητήματα από όσα έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν. Υπόθεση κάνω, άμα δεν ισχύει ας διευκρινίσουν.

  4. avatar Πολυ καλα

   Τα λες....
   Πρεπει να μιλανε πιο συγκεκριμενα

  5. avatar Χαχαχα χάχα

   Κυριάκος [...] αμπαλος ποναειιιιιιι. Και αυτό φαίνεται προς τα έξω.

 12. avatar kaloda

  ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΗΤΑΝ?
  ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑ

  ΤΡΕΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΕΜΕΕΕΕ...

  ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ...

 13. avatar Λέλα

  γιατι 9 και οχι 8 ή 10;

 14. avatar Λουκι

  Κοιτάξτε διαφορά Στη Μύκονο πάνε τα πιτσιρίκια 10 κρούσματα. Στον Πόρο πάνε τα ΚΑΠΗ , έκλεισε το νησί. Καταραμένοι γέροι , με σμπαραλιασμενο ανοσοποιητικό θέλουν να ζήσουν εις βάρος των άλλων. Μακρυά από γέρους είναι φορείς του κοροναιου.

  1. avatar @Λουκι

   Κι εσύ φορέας βαρύτατης μορφής βλ****ας.

 15. avatar Αντικειμενικος

  Καλά ή παραπάνω Κυρία δεν μάς έλεγε ότι ή θεία κοινωνία δεν έχει φόβο. Τώρα θέλει μάσκα παντού. Καλά έχει και κάποια ηλικία και δικαιολογειται βέβαια. Μάσκα χρειαζόταν από τον Μάρτιο παντού αλλά λόγω ελειψεων θέλανε να τροφοδοτησουν τα νοσοκομεία και μάς έλεγαν όλοι ότι δεν χρειάζεται. Και ένα παιδάκι μπορεί να καταλάβει ότι αφού μεταδίδεται και με τον αέρα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ή μάσκα. Και να αφήσουμε τα περί πίστεως κ. λ. π. και θείες κοινωνίες - συναθροισεις και οτιδήποτε άλλο.

 16. avatar ΚΛΕΩΝ

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ o Πορος τη πληρωσε!!!!
  8 κρουσματα σε ενα μπαρ στη Μυκονο....που ειναι 100% σιγουρο εχουν κολλησει κοσμο....αλλα στο Πορο τα μετρα!!!!!
  χαχαχαχαχαχαχα
  Καλα για το χαμο που εχει προκαλεσει ο γαμος στη Θεσαλλονικη ουτε λογος!

 17. avatar Δεν βαρέθηκαν

  Με το παραμύθι. [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει