Την τελική πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών αναμένει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης  προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίας και οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους με όρους υγειονομικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου.

Αναφορικά με το ψήφισμα διαμαρτυρίας και την προγραμματισμένη  συγκέντρωση των εργαζομένων στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως έχουν ήδη εγκριθεί από το ΤΑΧΔΙΚ οι δαπάνες για τη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων στο κτήριο της Αθήνας.

Σχετικά δε με την αντικατάσταση των παραθύρων και κουφωμάτων του κτηρίου της οδού Ριανκούρ, έχει ήδη εγκριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες η προσφορά του μειοδότη, προκειμένου να αναληφθούν οι σχετικές πιστώσεις από το ΤΑΧΔΙΚ για την εκτέλεση των εργασιών.

Ωστόσο, με την  από 13 Ιουλίου του 2020 επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων «προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος το σύνολο του κόστους που προβλέπει η σχετική μελέτη που διενεργήθηκε από μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντικατάσταση των αλουμινοκατασκευών στο κτηριακό συγκρότημα της οδού Ριανκούρ αιτείται «να αντικατασταθούν τα άκρως απαραίτητα παράθυρα, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα ανοίγματος».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του δικαστικού Μεγάρου. Σε ψήφισμα της η Πανελληνία Ένωση Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων  αναφέρει  ότι η λειτουργία των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας είναι προβληματική, λόγω της υποχρηματοδότησης από το υπουργείο  Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να μην έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα κλιματισμού και οι υπάλληλοι να εργάζονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι   ζητούν την έγκριση δαπάνης για αντικατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων στο κτίριο της Αθήνας και  την άμεση αντικατάσταση όλων των παραθύρων, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα ανοίγματος.